Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Tren del Ciment > Estacions > La Pobla Centre
Horaris dels trens de Catalunya


Mostra FGC Tren del Ciment en un mapa més gran
El baixador de La Pobla Centre és ben curiós. Es troba en ple nucli urbà, en un dels carrers principals, concretament al carrer Via del Carrilet a la intersecció amb el carrer de la Comafiguera. En aquest tram el carrilet circula com si fos un tramvia, ja que comparteix l'espai tant amb vianants com amb tota classe de vehicles, fins i tot camions de gran tonatge. El baixador en sí consta d'una andana a la dreta de la via, andana feta de fusta ja que realment l'espai que aquesta ocupa és d'una antiga vorera en un petit tram que s'eixamplava una mica. El baixador de La Pobla Centre no disposa de venda de bitllets però hi ha una marquesina metàl·lica per protegir de les inclemències meteorològiques i un total de tres bancs per esperar el tren. Una altra curiositat és que l'andana no és prou llarga per poder encabir tot el tren ja que només permet l'accés a tres portes dels cotxes. Es pot accedir a l'andana per qualsevol dels seus dos extrems, mitjançant uns graons també de fusta.

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
A la corba on es situa el baixador de La Pobla Centre, en una tarda plujosa primaveral (maig 2011) El baixador des d'un tren descendent (agost 2005) El baixador en ple centre urbà de La Pobla de Lillet (juliol 2005) Insistent avís lluminós i sobretot acústic de pas del tren que comença a sonar abans que surti el comboi de la primera estació, donant lloc a uns 10 minuts seguits de campaneta(!) (juliol 2005)
       
La petja de FGC és ben notòria en aquest ferrocarril: a la foto, semàfor per a vianants i al terra senyal de parada per a tots els trens (la fletxa amb el requadre vermell) (juliol 2005) El baixador vist des del costat La Pobla de Lillet. Observeu l'aprofitament de l'antiga vorera (de la qual encara se'n veu la vorada) per a l'andana. (juliol 2005) El baixador vist des d'un dels cotxes d'un tren ascendent, que per tant va a Castellar de n'Hug (juliol 2005) Rètol estàndard de la línia amb el nom de l'estació (juliol 2005)
       
El baixador aquest cop vist des d'un comboi descendent (juliol 2005) El baixador de La Pobla Centre és el "Peu del Funicular" del ferrocarril turístic (juliol 2005) Un tren a punt de fer parada al baixador pobletà (juliol 2005) Tren llest per sortir cap a Castellar. Darrere, un camió de gran tonatge segueix la composició (juliol 2005)

direcció La Pobla de Lillet
Inici Estacions
direcció Castellar de n'Hug
< La Pobla de Lillet Jardins Artigas > 
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional