Pàgina inicial Trenscat.cat

trenscat.cat la web dels trens de Catalunya

 L'apartador > trenscat Països Catalans > Catalunya Nord > CN3.Tren Groc > Fontpedrosa-Banys de Sant Tomàs

 

FONTPEDROSA-BANYS DE SANT TOMÀS

Fontpédrouse-St-Thomas-les-Bains


Situació de l'estació de Fontpedrosa-Banys de Sant Tomàs a la línia del Tren Groc L'estació de Fontpedrosa-Banys de Sant Tomàs està situada al PK 19,704 (comptat des de Vilafranca de Conflent) i a 1051 metres d'altitud. Disposa de tres vies, la general i dues desviades. D'aquestes tres vies, dues són per als trens de viatgers, quedant una andana central que serveix a ambdues vies. L'altra via és una via morta per a diversos serveis i pràcticament no s'utilitza; aquesta està connectada a la general pel costat La Tor de Querol. Les agulles per a les dues vies usades pels trens de viatgers són talonables i per tant els combois que van cap a Vilafranca sempre ho fan per la via 2 i els que van cap a La Tor ho fan per la via 1. L'edifici de viatgers està situat a la dreta de les vies (mirant sentit Vilafranca) i és de tres plantes, tot i que actualment està tapiat i per tant es troba tancat al públic. Completen les instal·lacions l'antic moll de mercaderies on hi ha una sots-central elèctrica d'alimentació a la línia del Tren Groc. A 2 km cap a Vilafranca de Conflent hi ha una de les obres singulars de la línia com és el viaducte de Sejourné. És un pont d'obra format per dues parts, una part inferior que salva el riu Tet i una part superior que serveix per creuar la vall. El pont inferior està format per un arc ogival de 30 metres d'obertura i de 18 metres d'alçada, recolzat sobre les parets de la gorja del riu, quedant a 35 metres sobre el llit del riu. La part superior està dividit en tres parts: dos viaductes d'aproximació i un viaducte central que es recolza sobre el pont inferior. El pont en total fa 217,20 metres de llarg, amb una alçada total màxima de 65 metres amb una pendent continuada del 6%.
+ informació Fontpedrosa

Fotos de l'estació i les seves proximitats
Bernat Borràs i Adolf Ripollés - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
L'edifici de viatgers de l'estació de Fontpedrosa-Banys de Sant Tomàs (maig 2006) Façana a les vies de l'edifici de viatgers de Fontpedrosa (maig 2006) Rètol amb l'altitud de l'estació, 1051 metres (maig 2006) Detall del rètol amb el "curt" nom de l'estació (maig 2006)

Tren que ve de La Tor de Querol estacionat a Fontpedrosa (maig 2006) El Z113 remolca dos cotxes i el Z117 a la cua de la composició (maig 2006) Tren Groc sortint cap a Vilafranca de Conflent (maig 2006) El tren reincorporant-se a la via general (maig 2006)

L'estació vista des de la cabina del tren (febrer 2006) Pujant cap a Fontpedrosa des de Vilafranca trobem un tram on hi ha un carril "extra" entre els rails (febrer 2006) El pont vist des de la carretera N-116 (maig 2006) Ombra del pont i del tren sobre el llit del riu Tet (febrer 2006)

   
Un comboi de quatre cotxes baixant cap a Vilafranca de Conflent al seu pas pel pont de Sejourné (abril 2006) El viaducte de Sejourné vist des d'un tren pel costat Vilafranca (febrer 2006)    

direcció La Tor de Querol

Índex Tren Groc

direcció Vilafranca de Conflent
< Sautó Toès-Carançà >

Pàgina inicial trenscat.cat

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.cat sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs