Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat > Franja de Ponent > FP1.Línia Almacelles-Montsó > Selgua
FP1.Línia Almacelles-Montsó  
  Selgua
Selgua
codi estació: 78300

R43 Lleida - Montsó - Zaragoza
   


Mostra un mapa més gran
L'estació de Selgua (PK 122,8 de la línia Zaragoza-Barcelona) es situa a 3,5 km al sud del nucli urbà, en un entorn amb alguna indústria. El tren va arribar a Selgua l'any 1861 amb la posada en servei de la línia entre Lleida i Zaragoza. L'any 1888 es posava en servei el ramal que comunicava amb Barbastre, esdevenint Selgua una estació de gran importància ja que és on s'unia el ramal de Barbastre a la línia general de Zaragoza a Barcelona. El ramal de 19 km es va tancar l'any 1985 per poca rendabilitat. Les instal·lacions actuals de Selgua consisteixen en cinc vies passants, la general i quatre desviades. L'edifici de viatgers es situa a la dreta de les vies (mirant sentit Zaragoza) i és de dues plantes. La planta baixa està tancada si bé encara acull un despatx per al cap d'estació que hi és present alguns dies a la setmana. Selgua disposa de dues andanes, una a la via desviada més propera a l'edifici de viatgers i l'altra entre la via general i la via 2. L'enllaç entre les dues andanes es realitza a través d'un pas a nivell. A la sortida de Selgua direcció Montsó hi ha dos ramals industrials; per una banda es conserva un tram de l'antic ramal de Barbastre que actualment acaba en una fàbrica de travesses i per una altra hi ha un ramal que porta a una fàbrica de vinil.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers de Selgua (setembre 2008) Placa amb una petita explicació de la història del ferrocarril a Selgua (setembre 2008) Lateral de l'edifici de viatgers de l'estació aragonesa (setembre 2008) Façana a les vies (setembre 2008)

Detall de la façana a les vies (setembre 2008) Placa amb l'alçada de l'estació sobre el nivell del mar (setembre 2008) Unitat 448-002 entrant a l'estació de Selgua pel costat Montsó (setembre 2008) El Regional Lleida-Zaragoza passa a baixa velocitat per l'estació tot i que no hi fa parada (setembre 2008)

L'única unitat 448 reformada de 2 cotxes a la via 1 de Selgua (setembre 2008) Sortint cap a Sariñena, Tardienta i Zaragoza-Delicias (setembre 2008) El tren i el camp (setembre 2008) Sortint de Selgua (setembre 2008)

Vista de les vies desviades amb el senyals lluminosos baixos repetits donada l'existència d'un antic pas a nivell en aquest punt (setembre 2008) Sortida de l'estació costat Lleida. A l'esquerra antic ramal de Barbastre, avui electrificat i que acaba a pocs metres en un carregador de travesses (setembre 2008) Senyal R1 per a entrar a l'estació procedent de l'antic ramal de Barbastre (setembre 2008) Ramal industrial a una fàbrica de vinil situat a continuació de l'antic de Barbastre (setembre 2008)

Talgo Unamuno procedent de Salamanca/Bilbo/Irun entrant a tota velocitat a Selgua (setembre 2008) El veterà Talgo III encapçalat per la 252-046 passant per la via 1 de Selgua (setembre 2008) Cua del Talgo III sortint de l'estació cap a Montsó i Lleida (setembre 2008) El veterà Talgo III deixa Selgua per dirigir-se cap a Barcelona (setembre 2008)

La sortida de Selgua cap a Montsó és un pendent moderat (setembre 2008) Vista general de la sortida de Selgua direcció Lleida (setembre 2008) Una altra vista de la sortida de l'estació costat Lleida amb els ramals industrials (setembre 2008) Sortida de Selgua cap a Sariñena, Tardienta i Zaragoza (setembre 2008)

direcció Montsó/Lleida Índex línia FP1 direcció Tardienta/Zaragoza
< Montsó-Riu Cinca Sariñena >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional