Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > Funiculars i telefèrics  > Ascensor inclinat de Queralt Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web
 

Ascensor inclinat de Queralt

pàgina no oficial · darrera actualització: 22/01/06

L'ascensor inclinat del santuari de Queralt està situat molt a prop de la ciutat de Berga i és una instal·lació que va ser inaugurada el 1991, aprofitant la propera celebració del 750 anys de l'església. Aquest ascensor uneix l'aparcament de vehicles i el complex del santuari, situat 26 metres més amunt. L'horari habitual de funcionament és de 10 del matí a 6 de la tarda i val 0,80€ per persona, incloent viatge de pujada i baixada. De tota manera, aquest ascensor inclinat no és l'únic del que ha disposat Queralt. Anteriorment, l'any 1966 se'n va construir un situat a la carretera d'accés al santuari que també pujava fins a una altra zona del recinte però que només va funcionar una vegada, quan el dictador Franco va fer una visita. En el viatge d'anada el poc rodatge que duia la instal·lació va fer que saltéssin espurnes de l'aparell per la qual cosa el dictador va decidir baixar a peu un cop acabada la visita. Des d'aleshores ja no va tornar a funcionar, ja que tenia un funcionament molt complex, i les seves instal·lacions van quedar abandonades.

 CARACTERÍSTIQUES DE L'ASCENSOR INCLINAT ACTUAL
 Constructor Von Roll
 Longitud 50 m
 Desnivell 26 m
 Pendent màxim 32 %
 Vehicles 1

 Capacitat de cada vehicle

8 persones
 Velocitat 1,2 m/s
 Diàmetre del cable 20 mm
 Font: Enciclopèdia dels Transports d'Europa vol.1 Carles Salmerón i Bosch (Ed.Terminus)

Traçat de l'ascensor inclinat de Queralt

 


Fotos de la instal·lació
Bernat Borràs
Edificació per a l'estació inferior de l'ascensor (juliol 2005) Típica porta d'ascensor per accedir a la cabina (juliol 2005) Vista general del curt recorregut de la línia (juliol 2005) Una altra vista de l'estació inferior, la de l'aparcament (juliol 2005)

La cabina de l'ascensor, estacionada a l'estació superior (juliol 2005) Vista frontal de l'ascensor estacionat al santuari (juliol 2005) Detall de la via per on es desplaça l'ascensor (agost 2005) Vista de la ciutat de Berga des de Queralt (juliol 2005)

L'església i al campanar on hi ha càmera del temps de TV3 (juliol 2005) Accés a l'estació inferior de l'antic ascensor inclinat (juliol 2005) Entrada a la ruïnosa edificació de l'estació inferior (juliol 2005) La via de l'antiga línia encara es conserva. La cabina ja no (juliol 2005)

   
Entre la vegetació s'intueix l'edifici de l'estació superior (juliol 2005) L'estació superior de l'antic ascensor tapiada totalment (juliol 2005)    


pàgina creada el 22/01/2006

2006, Bernat Borràs

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs