Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Funicular de Gelida > Gelida Estació Superior
Horaris dels trens de Catalunya
Adaptada a persones amb mobilitat reduïda  
zona tarifària 3B  

Gelida Estació Superior es troba al PK 0,880 de la línia del funicular de Gelida, a una cota de 196 metres sobre el nivell del mar. L’estació es troba al centre del poble, molt a prop de l’Ajuntament, l’església de Sant Pere i el carrer Major. L’estació superior del funicular està formada per un edifici que acull la via única del funicular i una andana al costat esquerre, esglaonada. Al costat dret hi ha una andana estreta només per a personal autoritzat. L’estació té accés des del passeig Josep Rossell i Massana a través de dues portes: una duu a una escala fins a l’andana i l’altra també comunica amb l’andana per una rampa accessible, quedant a peu pla amb l’única porta d’accés per a viatgers als cotxes del funicular. Una altra rampa des d’aquesta segona porta enllaça amb una sala d’espera, on hi ha dos bancs i panells d’informació del servei. L’estació superior també té un banc al final de la via i una validadora de bitllets. Una tanca separa l’andana i la via, amb una porta manual que obre i tanca l’agent del funicular. Passat el final de la via hi ha la sala de màquines del funicular, on també es situa el maquinista que opera la instal·lació. Finalment, a l’edifici ubicat damunt de l’estació superior, amb entrada pel carrer Mossèn Martí Mariné, hi ha el Centre d’Interpretació del Funicular de Gelida, que acull una exposició permanent d’aquest singular mitjà de transport.

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Vista general de Gelida Estació Superior, amb la parròquia de Sant Pere al fons (abril 2019) Autobús substitutori del funicular estacionat a l'estació superior (abril 2019) Cotxe II del funicular de Gelida a l'estació superior esperant un nou servei (abril 2019) Una altra vista del cotxe II des del passeig Josep Rossell i Massana (abril 2019)

Accés a l'andana de l'estació de Gelida Superior (abril 2019) Porta d'accés a la sala d'espera de l'estació de Gelida (abril 2019) Vista de la sala d'espera de l'estació gelidenca (abril 2019) Vista general de Gelida Estació Superior des d'un dels cotxes (abril 2019)

Vista general de l'estació de Gelida Superior des del final de la via (abril 2019) Els rombes característics de FGC són presents al funicular de Gelida des de la renovació realitzada el 2019 (abril 2019) Placa commemorativa instal·lada l'any 1950 a l'estació superior (abril 2019) Placa commemorativa dels 75 anys del funicular, instal·lada l'any 1999 (abril 2019)

Cotxe I arribant a Gelida Estació Superior sense admetre passatge (abril 2019) Cotxe I a Gelida Estació Superior (abril 2019) Una altra vista del cotxe I a l'estació superior, en aquest cas actuant només com a contrapès i sense admetre viatgers (abril 2019) Final de la línia del funicular, amb la sala de màquines al final de la via. També destaca el botó d'aturada d'emergència i la campana (abril 2019)

Cotxe I sortint cap a Gelida Inferior (abril 2019) Sala de màquines del funicular (abril 2019) Centre d'Interpretació del Funicular de Gelida, amb una exposició permanent d'elements del funicular on destaquen els bancs dels cotxes originals (abril 2019) Excel·lent maqueta del funicular de Gelida al Centre d'Interpretació (abril 2019)

 A Gelida Inferior
 Traçat. Part alta
 
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT:/span> No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional