Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > FGC > Línia Llobregat-Anoia > Línies > Línia L8
Horaris dels trens de Catalunya

 DESCRIPCIÓ I CARACTERÍSTIQUES DE LA LÍNIA L8
La línia L8 de la línia Llobregat-Anoia dels FGC uneix la plaça Espanya de Barcelona i el barri de Molí Nou- Ciutat Cooperativa de Sant Boi de Llobregat per l'Hospitalet de Llobregat i Cornellà de Llobregat. La línia té els seus origens en el Camino de Hierro del Nordeste de España, inaugurat el 1912 com a línia suburbana. El 1979 s'integrava la xarxa a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i el 1996 els serveis entre Plaça Espanya i Molí Nou van passar a denominar-se S3. A finals de 2003 la línia S3 passava a denominar-se L8, unificant-se la nomenclatura amb les línies del metro de Barcelona i les línies urbanes de FGC (L6 i L7).
La línia L8 actual té 11,82 km amb un ample de via de 1.000 mm i 11 estacions amb parada, 9 de les quals subterrànies (entre Pl.Espanya i Cornellà-Riera). Disposa de doble via en tot el seu recorregut i electrificació a 1500 V cc. Els trens que cobreixen la línia L8 actualment són les unitats 213 que triguen 20 minuts a completar la línia. La línia L8 s'inicia a l'estació de Barcelona Pl.Espanya, habitualment per la nau de les vies 1 i 2, i enfila la Gran Via cap a Magòria-La Campana, Ildefons Cerdà i Europa | Fira, girant cap a Gornal i prenent el recorregut de l'avinguda Carrilet a Sant Josep. El recorregut segueix soterrat per l'Hospitalet-Av.Carrilet cap a Cornellà de Llobregat per sota el passeig dels Ferrocarrils Catalans per Almeda fins a sortir a la superfície després de Cornellà-Riera. Un cop a l'aire lliure passa per sota la ronda Litoral (A-2), les vies de la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona i del ramal de mercaderies del Papiol a Can Tunis, ajuntant-se posteriorment a la línia general el ramal de mercaderies d'FGC fins al port de Barcelona. El traçat creua el riu Llobregat i arriba a Sant Boi, continuant la línia L8 fins a l'estació de Molí Nou- Ciutat Cooperativa, on utilitza la via central posterior a l'estació per invetir la marxa.


 INCIDÈNCIES A LA LÍNIA L8 (via Twitter oficial FGC)
 HORARIS I INTERVALS DE PAS
LÍNIA L8 Dies feiners Dissabtes i festius
Trens/hora mitjana
Hora punta 4 2
Hora vall 3
Trens diaris
Sentit Molí Nou 56 37
Sentit Barcelona 58 38
Cercador d'horaris web: www.fgc.cat
 
 
 
Galeria fotogràfica de flickr de la línia Llobregat-Anoia
 

Retorn a línies
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional