Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Cremallera i Funiculars de Montserrat > Exposicions del cremallera > Locomotora E2, cotxe de viatgers i vagó
Horaris dels trens de Catalunya
 Locomotora E2, cotxe viatgers i vagó
LOCOMOTORA E2 "OBISPO GUITART"
 Construïda per SLM i BBC a la ciutat de Winthertur (Suïssa), la locomotora E2 prové del cremallera Ribes de Freser-Vall de Núria, on circulava des de la seva inauguració, l'any 1931. Té dos motors que li permeten aconseguir una velocitat màxima de 30km/h en adherència i 13km/h en cremallera. La locomotora E2 exposada, va ser modificada i restaurada l'any 1989. Exteriorment es pot apreciar la major dimensió de les finestres de la testera oposades a la cabina.

 COTXE DE VIATGERS NÚM. 22
Cotxe provinent del cremallera de Núria. Fabricat per la firma Vereinigte Westdeutsche Waggonfabrik A.G. de Köln-Deutz, van prestar servei regularment en aquella línia fins l'any 2003.

VAGÓ DE VORES BAIXES L44 M
Construït per FMGP, SA als tallers de Monistrol-Vila s'utilitzava per al transport d'equipatges i embalums. Disposa de fre de cremallera.

FOTOS
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
       

       

Tornar a Exposicions del Cremallera
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT:IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional