Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > FGC > Cremallera de Núria > Trens > Locomotora híbrida dual H12
Horaris dels trens de Catalunya
Locomotora híbrida dual H12
Salvador Carrera

FGC  Turisme i Muntanya
 
H12 Salvador Carrera

El cremallera de Núria té en servei 1 locomotora dual (elèctrica i dièsel) tipus HGem 2/2 construïda per Stadler Rail l’any 2019. La nova locomotora formava part del pla de reordenació del material de les dues línies de cremallera dels FGC, donada l’ajustada disponibilitat de només 5 trens a la línia de Montserrat per atendre el servei. Així, els dos automotors Stadler de Núria  (A10 i A11) es traslladarien a Montserrat però calia substituir els quatre cotxes adaptats amb un cost baix: als automotors A5 i A8 se’ls afegiria un nou remolc central accessible i d’altra banda es comprarien 2 cotxes de segona mà al ferrocarril suís Matterhorn Gotthard Bahn (MGB) per fer una composició reversible amb una nova locomotora dual, la H12. A la vegada la locomotora H12 també podria fer trens de mercaderies i d’obres de manera menys contaminant que la DM6.
La locomotora H12 va arribar a Ribes de Freser el 6 d’agost de 2019, juntament amb els dos cotxes ex-MGB. La locomotora va arribar pintada íntegrament del color blau del Cremallera de Núria. En poc temps va ser vinilada amb franges blanques i es va batejar a l'estació de Núria l'1 de setembre de 2019 amb el nom de Salvador Carrera, que va ser alcalde de Ribes de Freser entre els anys 1979 i 1983. La locomotora H12 és un model estandaritzat de Stadler Rail, circulant-ne diversos models similars per línies de via estreta de Suïssa principalment. La locomotora H12 té un bastidor d'acer i una caixa d'alumini, distribuïda en tres espais: les dues cabines de conducció extremes, i la sala de màquines entre elles. Cada cabina disposa d'un pupitre de conducció situat al costat dret, amb una porta d’accés exterior a cadascuna d’elles en bandes oposades. La locomotora té dos eixos motrius, amb roda de cremallera a cadascun d’ells, accionats per un motor de tracció trifàsic asíncron. La H12 està equipada amb un únic pantògraf i també té un motor dièsel que compleix la normativa d’emissions Euro IIIB.

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES
Tipus de locomotora HGem 2/2
Constructor i any Stadler Rail, 2019
Amplada de via 1000 mm
Tipus de cremallera Abt
Tracció Dual, mode elèctric i dièsel
Tensió d’alimentació per catenària 1.500 V cc
Longitud entre topalls 8.370 mm
Amplada 2.700 mm
Alçada 3.874 mm
Pes en servei 28 T
Potència 700 kW en tracció elèctrica, 400 kW en tracció dièsel
Esforç de tracció màxim 70 kN en adherència, 135 kN en cremallera
Velocitat màxima en adherència 60 km/h
Velocitat màxima en cremallera 25 km/h ascendent i 19 km/h descendent
Fonts: Stadler Rail i Viquipèdia

Inici Trens
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional