Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > FGC > Cremallera de Núria > Característiques tècniques > Via i cremallera
Via i cremallera
FGC  Turisme i Muntanya

El carril utilitzat actualment és del tipus UIC de 45 kg/m, excepte a l'estació de Núria on és de 20 kg/m. Al tram en cremallera les travesses són metàl·liques tenen forma "V" i totes les seves parts van unides entre sí mitjançant dos perfils angulars. Tots els elements que la integren van soldats i donen major uniformitat al conjunt. El carril va unit a la travessa mitjançant fixacions elàstiques i tirafons dels convencionals. Al tram en adherència i algun dels trams en cremallera les travesses són metàl·liques de planxa d’acer embotida.

La cremallera central és del sistema Abt de làmina dentada doble i dents alternades per assolir una millor seguretat. Cada làmina pesa 19 kg/m i està col·locada en barres d’1.80 m, té 8 dents per metre, que fan 70 mm de longitud i 26 mm d’espessor.

La via descansa sobre una capa de balast de 0.85 m3/m i té una cuneta lateral de desguàs al llarg de tot el seu recorregut.

Carril: 45 kg/m a la línia i 20 kg/m a l'estació de Núria Cremallera: Sistema Abt. Dues files de cremallera desplaçades 1/2 pas

Els quatre tipus de via del cremallera de Núria

Via en simple adherència i travessa Von Roll metàl·lica (de Ribes a inici cremallera)

Via amb travessa Von Roll metàl·lica i cremallera doble (Queralbs i túnels curts)

Via amb travessa Epsilon i cremallera doble (majoria de trams en secció cremallera i túnel Roc del Dui)

Via amb travessa Von Roll metàl·lica i cremallera simple (estació de Núria)


Inici Característiques tècniques
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional