Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > FGC > Cremallera de Núria > Característiques tècniques > Agulles i cocodril
Agulles i cocodril
FGC  Turisme i Muntanya

Agulles

Hi ha un total de 21 canvis de via, 10 a la secció d’adherència i 11 a la secció de cremallera, que estan situats a Ribes-Enllaç (3), Ribes-Vila (7), Queralbs (5), Fontalba (2) i Núria (4). Els canvis del tram equipat amb cremallera són molt complicats si bé se’n poden distingir de dos tipus: els que no ofereixen cremallera continua i els que sí ofereixen cremallera contínua, instal·lats a Queralbs i Fontalba. Totes les agulles de la línia són d'accionament manual, excepte les dues de les vies 1 i 2 i la de la via 3 costat Núria de Queralbs i les dues de Fontalba.

Agulla en el tram d'adherència

Agulla amb cremallera contínua

Agulla amb cremallera discontínua


Cocodril o mecanisme de transició adherència-cremallera

És l'element que permet l'engranatge del material mòbil a la cremallera (transició adherència-cremallera). El sistema de cremallera és Abt amb dues files de cremallera disposades paral·lelament i desplaçades 1/2 pas.

Des dels inicis de la línia de Núria l'any 1931 i fins l'any 2003, l'aparell d'entrada a la cremallera estava format per una lamel·la mòbil i un mecanisme de ressort, que permetia l'engranatge del pinyó del tren quan aquest pressionava la lamel·la mòbil del carro. Les dents de la lamel·la mòbil augmentaven de mida progressivament fins a arribar al pas de dent convencional.

Des del novembre de l'any 2003, va entrar en funcionament un nou aparell de transició, similar al del nou cremallera de Montserrat. Aquest nou sistema consta de dos trams inicials (làmina longitudinal de goma i làmina longitudinal de rodets) vàlids per a la sincronització dels pinyons portants, i un tercer tram que consta d'una lamel·la mòbil i un sistema hidràulic que facilita l'engranatge del pinyó motriu. Això ha permès elevar la velocitat a la zona de transició de 5 km/h a 10 km/h.


Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
El cocodril antic, existent fins l'any 2003 (setembre 2002)  Vista general de la zona de transició adherència-cremallera (desembre 2004)  Detall del nou mecanisme de transició  (desembre 2004)  Detall del nou mecanisme de transició  (desembre 2004) 

Detall del nou mecanisme de transició  (desembre 2004)  Detall del nou mecanisme de transició  (desembre 2004)  Vista general de la zona des del costat Queralbs  (desembre 2004)  Un tren encara en adherència a prop de l'inici de cremallera (desembre 2004) 

Inici Característiques tècniques
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional