Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Lleida-La Pobla > Estacions > Térmens
Horaris dels trens de Catalunya
   
 
Adaptada a persones amb mobilitat reduïda
pròxims trens
 
L'estació de Térmens (PK 16,397) està situada al nucli urbà entre la carretera C-13 i el canal de Balaguer i va ser posada en servei el 1924, amb l'obertura del tram entre Lleida i Balaguer. L'estació original es trobava al nord de l'actual carrer de l'Estació i tenia tres vies, la general, una desviada a la dreta i una via morta connectada pel costat Lleida per al moll de mercaderies. Hi havia una andana a l'esquerra de les vies amb l'edifici de viatgers de dues plantes i golfes així com un moll de mercaderies cobert, també a la mateixa banda esquerra. A l'antiga estació de Térmens hi arribava també una via de l'antiga línia de via estreta de Mollerussa a Balaguer. L'any 2001, amb la renovació de la via entre Lleida i Balaguer, es van enderrocar els edificis existents i es va traslladar l'estació a la seva ubicació actual, al sud del carrer de l'Estació en una zona més cèntrica al nucli urbà, al costat del canal de Balaguer.
L'estació actual de Térmens disposa d'una sola via i andana a l'esquerra de la via, mirant direcció La Pobla. L'andana disposa d'una marquesina- refugi estàndard amb bancs per tal d'aixoplugar els viatgers de les inclemències meteorològiques i d'un punt d'informació unificat dotat d'intèrfon amb el centre de control de la línia. L'accés a l'estació cal fer-lo per un pas a nivell ferroviari des de la carretera C-13 o bé per un pont sobre el canal de Balaguer des del passeig de Pau Casals.
 
Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Rètol unificat de l'estació de Térmens, per la cara a la "població" (gener 2017) Pont d'accés a l'estació de Térmens de FGC per sobre el canal de Balaguer (gener 2017) Accés a l'estació de Térmens des del pont sobre el canal i pas a nivell per accedir-hi des de l'altre costat, la carretera C-13 (gener 2017) El canal de Balaguer acompanya l'estació de Térmens (gener 2017)

Vista del baixador, amb la via general i andana a l'esquerra, pel costat Lleida (gener 2017) Una altra vista del baixador de Térmens (gener 2017) Des de l'andana, amb la moderna església de Térmens a l'esquerra (gener 2017) Rètol unificat a la línia Lleida-La Pobla de FGC amb el nom de l'estació de Térmens (gener 2017)

Punt d'informació i marquesina (gener 2017) Detall del punt d'informació, amb horaris de la línia, tarifes i plànol de la zona, a més d'intèrfon per comunicar amb el centre de control de la línia (gener 2017) La marquesina de Térmens disposa d'un bon nombre de seients per esperar el tren (gener 2017) Punt d'aturada de la porta d'accés recomanat per a PMR i cotxets (gener 2017)

Extrem de l'andana, costat Balaguer i la Pobla, amb senyal de velocitat a 110 km/h (gener 2017) Pas a nivell a la sortida de Térmens cap a la Pobla. L'antiga estació de Térmens estava ubicada passat aquest pas a nivell (gener 2017) Vista de l'andana des del costat la Pobla, amb senyal de xiular "S" (gener 2017) Unitat 331.02 procedent de Lleida Pirineus arribant a Térmens (gener 2017)

El tren suís, construït per Stadler, arribant a Térmens amb un servei de Lleida a Balaguer a les 15:23 (gener 2017) La unitat 331.02 amb viatgers pujant i baixant del tren de FGC a l'estació de Térmens (gener 2017) El tren segueix el seu recorregut per la planta lleidatana cap a Balaguer (gener 2017) L'automotor dièsel GTW deixant enrera l'estació de Térmens (gener 2017)

Vista de l'andana i marquesina (setembre 2006) Detall del rètol de l'estació (setembre 2006) Unitat 592.2 procedent de Balaguer arribant a Térmens (setembre 2006) Unitat 592.2 "Superman" a punt de fer parada a Térmens (setembre 2006)

Arrencant de Térmens cap a Lleida Pirineus. Observeu la fumera que desprèn (setembre 2006) Sortint cap a Vilanova de la Barca i Lleida Pirineus (setembre 2006) Marquesina del tipus unificat a la línia (novembre 2004) Senyal anunciadora del baixador (novembre 2004)

L'estació de Térmens queda just al costat d'un canal (novembre 2004) "Camell" sortint d'entre la boira matinal (novembre 2004) Tren estacionat a Térmens. La foto està retocada digitalment ja que el tren venia penosament grafitejat (novembre 2004) Unitat 593 sortint de l'estació termenina (novembre 2004)

     
El tren dièsel marxant cap a Lleida (novembre 2004)      

 direcció Lleida
Vilanova de la Barca
direcció La Pobla de Segur
Vallfogona de Balaguer
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional