Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.cat la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > Circulacions especials > 150 anys de la línia Reus-Tarragona (07.10.06 + 08.10.06)
Administrador d'Infrastructures Ferroviàries

 

150 aniversari de la línia Reus-Tarragona

07.10.2006 + 08.10.2006


La Mataró, la Garrafeta, la 906 de Bilbo i una Ye-Ye estacionats a l'estació de Reus (07.10.06)

El cap de setmana del 7 i el 8 d'octubre de 2006 passarà la història com els dies de la celebració dels 150 anys. Es va preparar un gran nombre d'actes: exposicions, excursions i viatges en tren. Els actes centrals es van desenvolupar durant el cap de setmana. El dia 7 d'octubre la Garrafeta s'encarregaria de fer dos viatges d'anada i tornada de Reus a Tarragona, amb breus parades a Vila-seca. En principi també havia de ser present la "Vaporosa" de l'exèrcit però a causa de diversos problemes en el seu transport des de Zaragoza es va haver de quedar a Almacelles. Com que els actes eren prou importants i vistosos, l'Associació d'Amics del Ferrocarril de Bilbo va decidir fer un viatge fins a Tarragona, a bord del seu tren històric 439.006 (també coneguda com a 906). Aquests van arribar a quarts d'onze del dissabte a Tarragona, estacionant el tren a les vies de Reus una mica més tard. El diumenge dia 8 es celebraven els actes centrals de l'esdeveniment. A les 11:40 sortia de Reus la Garrafeta cap a Tarragona, amb les autoritats. Més tard, a les 12:15 el Tren del Centenari encapçalat per la recentment restaurada Mataró iniciava el seu trajecte, remolcada fins a Vila-seca per una Ye-Ye, degut a motius de frenada. De Vila-seca a Tarragona el Tren del Centenari va circular pels seus propis medis. Així, a Tarragona es van combregar la Mataró, la Garrafeta, la Ye-Ye i també la 906 de Bilbo, que va sortir de nou cap a terres basques a quarts de 2 del migdia.

Fotos de l'esdeveniment

Dissabte 7 d'octubre de 2006

Tarragona Vila-seca Reus
estació + pas a nivell pl.Carros + bifurcació línies Reus i Tortosa estació estació

150 anys línia de ferrocarril

Reus - Vila-seca - La Canonja - Tarragona


Diumenge 8 d'octubre de 2006

150 anys línia de ferrocarril

Reus - Vila-seca - La Canonja - Tarragona

Reus La Canonja Tarragona
entrada estació baixador abandonat estació + pas a nivell pl.Carros

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.cat sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs