Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > Trens renfe > Locomotores 253
 
Locomotores elèctriques sèrie 253
Les locomotores de la sèrie 253 de renfe és una sèrie de 100 locomotores elèctriques de la tercera generació de la família Traxx de Bombarider, denominada Bombardier TRAXX2E F140DC per la pròpia companyia. Aquesta sèrie de locomotores està destinada exclusivament al trànsit de mercaderies, oferiran una potència de 5600 kW propulsats per una sèrie de diferents convertidors de potència GTO i controls de tracció Mitrac TC 3300 IGBT i un mòdul de transmissió per a desenvolupar una velocitat màxima de 140 km/h. Les locomotores tindran un ample fix de 1.668 mm, ample ibèric, tot i que com tot el nou material que adquireix renfe, se li podran instal·lar bogies d'ample UIC. Aquesta sèrie de locomotores és monotensió, estant preparades per a funcionar únicament sota una tensió de 3 kV en corrent contínua, de manera que no podran circular pels traçats d'alta velocitat aptes per a mercaderies que s'estan construïnt actualment. Les primeres locomotores es van rebre l'any 2008.
A Catalunya les locomotores de la sèrie 253 de moment únicament han circulat en règim de proves entre Constantí, Reus, Tarragona, Vilafranca i Barcelona-Can Tunis. Properament està previst que entrin a circular en servei regular remolcant trens de mercaderies.

 CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES
Tipus de tren Locomotora elèctrica
Fabricant Bombardier
Any de fabricació 2008-2010
Longitud 18,900 m
Amplada 2,978 m
Alçada 4,225 m
Pes 85 t
Ample de via 1.668 mm
Electrificació 3 kV cc
Velocitat màxima 140 km/h
Potència 5.600 kw
Motors --
Sistemes de seguretat ASFA, LZB
Comandament múltiple 2 locomotores

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
     
253-001 circulant en règim de proves per l'estació de Lavern-Subirats (agost 2008)      

Retorn a trens renfe
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional