Pàgina inicial Trenscat.com

trenscat.com - la web dels trens de Catalunya

 Trens de Catalunya > TMB > el metro de barcelona > línia L5 > Hospital de Sant Pau Pàgina d'inici trenscat.com Mapa del web

Sant Pau | Dos de Maig

01

serveis de l'estació: Estació adaptada a PMR
   

Situació de l'estació Hospital de Sant Pau a la línia L5 (mapa base: wefer.com)L'estació Sant Pau | Dos de Maig (abans Hospital de Sant Pau) de la línia L5 del metro de Barcelona va estrenar-se l'any 1970, amb l'entrada en servei del tram entre Diagonal i Sagrera. La parada està situada sota el carrer Indústria, entre els carrers Cartagena i Dos de Maig i té un vestíbul a cada extrem. Cadascun d'ells disposa d'un accés, un pel carrer Cartagena i l'altre pel carrer Dos de Maig. Els vestíbuls disposen de màquines de venda de bitllets (MAEs) i torniquets de control d'accés. Dels vestíbuls en surten unes escales mecàniques i de peu per baixar fins a un nivell intermig que actua a mode de distribuidor a les andanes. Els metros circulen pel nivell més profund de la parada, format per dues vies amb andanes laterals de 93 metres de longitud, separades per un mur central, donant lloc a una de les estacions amb doble volta. L'enllaç entre els vestíbuls i les andanes fa mitjançant escalinates i escales mecàniques.

 Fotos

El vestíbul amb accés pel carrer Dos de Maig (juny 2005)

Una altra vista del mateix vestíbul, passats els torniquets (juny 2005) Tram d'escales per baixar del vestíbul al nivell intermig (juny 2005) Des del nivell intermig es distribueixen els viatgers a les andanes (juny 2005)
       
Escales que baixen del nivell intermig a l'andana de la via 1 (juny 2005) Nau de la via 1 (juny 2005) Tren que ve d'Horta entrant a l'altra nau d'Hospital de Sant Pau (juny 2005) Detall de la senyalètica de l'estació barcelonina (juny 2005)
       
Metro que ve de Cornellà entrant a tota velocitat a l'estació (juny 2005) Remolc 1324, un dels pocs d'una 1000 amb franja blava (juny 2005) A punt de sortir cap a Horta (juny 2005) La nau de la via 2 vista des del costat oest (juny 2005)
       
Tren amb el torn 516 (juny 2005) Nau de la via 2 (juny 2005) Sortint cap a Cornellà (juny 2005) El proper tren a Cornellà Centre en 3:24 (juny 2005)

direcció Cornellà Centre

Índex Línia L5

direcció Vall d'Hebron

< Sagrada Família

Camp de l'Arpa >

Pàgina inicial Trenscat.com

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs