Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Tren del Ciment > Estacions > Jardins Artigas
Horaris dels trens de Catalunya


Mostra FGC Tren del Ciment en un mapa més gran
L'estació dels Jardins Artigas era l'estació d'encreuament de trens de la línia. La instal·lació està situada just a l'entrada dels Jardins Artigas, obra de l'arquitecte Antoni Gaudí, encara al terme municipal de La Pobla de Lillet. L'estació comptava amb dues vies i dues andanes, una de central i una altra de lateral a la via 2, andana en la qual també hi ha el quiosc de venda d'entrades per als Jardins Artigas. Les agulles d'entrada a l'estació eren talonables i de la SNCF a ambdós costats. Procedien de la línia Martorell-Igualada, on entre 2004 i 2005 s'havien motoritzat tots els canvis. Amb les agulles talonables s'aconsegueix que tots els trens que circulen en un determinat sentit vagin per una mateixa via. Ressaltar també la presència de petits trams de via d'escapament per tal de protegir que un tren ascendent o descendent sortís de l'estació abans del permès. El pas entre andanes es realitza per un gran tram encimentat pel costat La Pobla, ja que la via a partir d'aquest punt cap avall va en plataforma de formigó, amb espai compartit amb la circulació rodada. Actualment l'estació només té una via, ja que es va aixecar l'antiga via 1 i tots els escapaments, de manera que no es poden fer encreuaments de trens en tota la línia excepte a les estacions dels extrems. No obstant, el baixador manté les dues andanes originals i s'ha prolongat la més propera als jardins, un cop eliminat l'escapament.

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
L'estació dels Jardins Artigas ja sense la segona via per a fer encreuaments (maig 2011) Tren entrant al baixador dels Jardins Artigas (maig 2011) Sortint cap a La Pobla de Lillet (maig 2011) Sortida de l'estació pel costat Castellar de n'Hug (agost 2005)
        
L'estació dels Jardins Artigas amb un tren descendent estacionat a la via 2 (juliol 2005) Moments previs a la sortida del comboi, ja que primer cal posar manualment el semàfor en verd (juliol 2005)  Sortint cap a La Pobla, amb senyal estàndard de FGC de "Atenció Tren" (juliol 2005)  Rètol amb els horaris de la línia per a l'estiu del 2005 (juliol 2005) 
       
Sortint cap a Castellar de n'Hug, vist des d'un tren (juliol 2005)   Agulla talonable SNCF d'entrada a l'estació pel costat La Pobla (juliol 2005)   L'estació d'encreuament vista des del costat sud (juliol 2005)   Comboi estacionat a la via 2 de Jardins Artigas (juliol 2005)  
       
El tren sortint cap a Castellar de n'Hug (juliol 2005)   Agulla de seguretat a la via 2, pensada per als trens descendents (juliol 2005)   Agulla de seguretat a la via 1, per a trens ascendents (juliol 2005) Es nota FGC, ja que la companyia usa habitualment aquesta placa (juliol 2005)  
       
L'estació des de l'extrem nord, es pot veure la transició de plataforma de balast a plataforma de formigó (juliol 2005)   Tren que baixa des de Castellar de n'Hug a punt de passar per l'agulla talonable nord de l'estació (juliol 2005)   La locomotora dièsel arrossegant dos cotxes entrant a l'estació dels Jardins Artigas (juliol 2005)   Parats a l'estació dels jardins de Gaudí, abans de reemprendre la marxa cap a La Pobla de Lillet (juliol 2005) 

direcció La Pobla de Lillet
Inici Estacions
direcció Castellar de n'Hug
< La Pobla Centre Museu del Ciment - Castellar de n'Hug > 
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional