Pàgina inicial Trenscat.cat

trenscat.cat la web dels trens de Catalunya

 L'apartador > trenscat Països Catalans > Catalunya Nord > CN3.Tren Groc > Sallagosa

 

SALLAGOSA

Saillagouse


Situació de l'estació de Sallagosa a la línia del Tren Groc L'estació de Sallagosa està situada al PK 44,670 (comptat des de Vilafranca de Conflent) i a 1302 metres d'altitud. Disposa de tres vies, la general i dues desviades. D'aquestes tres vies, dues són per als trens de viatgers, quedant una andana central que serveix a ambdues vies. L'altra via és per a diversos serveis però pràcticament no s'utilitza; aquesta té una petita via de topall al costat Vilafranca de l'estació. Les agulles per a les dues vies usades pels trens de viatgers són talonables i per tant els combois que van cap a Vilafranca sempre ho fan per la via 2 i els que van cap a La Tor ho fan per la via 1. L'edifici de viatgers està situat a la dreta de les vies (mirant sentit Vilafranca) i és de tres plantes. De tota manera, l'edifici roman tancat al públic i hi ha una marquesina d'obra per tal que els viatgers es puguin refugiar de les inclemències meteorològiques. Els bitllets es venen a través d'una màquina automàtica.
+ informació Sallagosa

Fotos de l'estació i les seves proximitats
Bernat Borràs i Adolf Ripollés - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Vista de l'edifici de viatgers de l'estació de Sallagosa (maig 2006) Façana a les vies de l'edifici de viatgers, amb els edificis auxiliars (maig 2006) La màquina de venda automàtica de bitllets (maig 2006) Antiga placa giratòria a la via 3 per a vagons de mercaderies (maig 2006)

Un comboi que ve de La Tor de Querol passant per un pas a nivell amb la carretera N-116 (maig 2006) Des de l'estació es pot veure el Tren Groc que ha de fer un gir de 180 graus per arribar-hi (maig 2006) Amb les cases de Sallagosa al fons un tren arriba a l'estació (maig 2006) Composició encapçalada per el Z113 entrant a la via 2 (maig 2006)

Composició de quatre cotxes parant a Sallagosa (maig 2006) Tren Groc a Sallagosa (maig 2006) El paisatge ceretà envolta la groga composició (maig 2006) Sortint cap a Font-romeu i Vilafranca (maig 2006)

 
Enfilant una corba cap a la dreta, sortint de Sallagosa (maig 2006) Baixant per creuar el Segre i al fons la via s'enfila de nou (maig 2006) Preciosa imatge d'un Tren Groc entrant a Sallagosa pel costat Vilafranca, amb l'estació d'Estavar al fons a l'esquerra, a un nivell superior (abril 2006)  

direcció La Tor de Querol

Índex Tren Groc

direcció Vilafranca de Conflent
< La Guingueta d'Ix Font-romeu-Odelló-Vià >

Pàgina inicial trenscat.cat

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.cat sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs