Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Funiculars i telefèrics > Ascensor inclinat del Carmel
Horaris dels trens de Catalunya
Ascensor inclinat del Carmel
pàgina no oficial


Mostra un mapa més gran
L'ascensor inclinat del Carmel, situat al districte d'Horta-Guinardó, es va posar en servei l'octubre de 2010 i constitueix el segon transport d'aquest tipus instal·lat a la ciutat comtal després del de Ciutat Meridiana. La instal·lació salva 30 metres de desnivell al carrer Alguer, entre Murtra i Santuari. En aquesta zona la difícil orografia i l'especulació immobiliària del segle passat va fer que es construís en llocs impossibles i que l'únic mitjà de transport públic sigui el bus de Barri. L'ascensor comunica importants equipaments com són el CAP i la Biblioteca Juan Marsé, situats al costat de l'estació inferior. El recorregut té un total de cinc parades (tres intermitges i les dues dels extrems) i està protegit per una mampara de vidre antivandàlic.
CARACTERÍSTIQUES PRINCIPALS
Constructors Thyssenkrupp Elevadors
Recorregut total 56,06 m
Inclinació (en graus) 31
Velocitat màxima 1 m/s
Potència elèctrica màxima 19,6 kV
Pes màxim autoritzat 1.875 kg
Massa total màxima 3.920 kg
Cables tractors 5 x 13 mm
Vehicles 1 x 10 places
Número de parades 2 + 3
Obertura portes Automàtica
Comandaments Usuaris
font: HobbyTren nº207


Fotos de l'ascensor inclinat
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Vista general de l'ascensor del Carmel, al carrer Alguer (gener 2011) Parada inferior de l'ascensor, al carrer Murtra (gener 2011) Una altra vista de la parada inferior (gener 2011) Primera de les parades intermitges de l'ascensor inclinat (gener 2011)

La cabina de l'ascensor des de l'estació inferior un cop passada la primera estació intermitja (gener 2011) La cabina de l'ascensor inclinat i primera de les parades, amb el CAP al fons (gener 2011) L'ascensor es troba ben protegit per unes mampares de vidre antivandàliques (gener 2011) El contrapès passa per sota els rails (gener 2011)

Cabina a la segona parada intermitja (gener 2011) Entre la segona i tercera parades (gener 2011) Una altra vista de l'ascensor inclinat del Carmel des de l'estació inferior (gener 2011) Perfil de la instal·lació, amb un fort pendent (gener 2011)

A la part superior del trajecte (gener 2011) La instal·lació des de la terrassa de l'estació del carrer Santuari (gener 2011) Arribant al capdamunt (gener 2011) Interior de la cabina i comandaments de tipus estandaritzat per a qualsevol ascensor (gener 2011)

Politja i cables a l'estació superior (gener 2011) Fantàstiques vistes del nord de Barcelona des de l'ascensor inclinat (gener 2011) Portes obertes a la parada superior (gener 2011) Vista general de l'estació superior des del carrer Santuari (gener 2011)

Anar a Inici Funiculars i Telefèrics
Anar a Inici trenscat.cat

  pàgina creada el 12/01/11 (c) Bernat Borràs
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional