Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Funiculars i telefèrics > Ascensor inclinat de Malgrat de Mar
Horaris dels trens de Catalunya
Ascensor inclinat de Malgrat de Mar
Parc del Castell
pàgina no oficial


Mostra un mapa més gran
L'ascensor inclinat de Malgrat de Mar es va posar en servei el maig de 2010 i comunica el barri del Castell amb el centre urbà. El barri del Castell de Malgrat de Mar es va formar entre els anys 50 i 70 fruit de l’onada migratòria que van experimentar la majoria de pobles de Catalunya. El barri va créixer de forma desordenada i amb habitatges d’autoconstrucció fet que fa provocar una mancança de serveis i equipaments. Durant els anys 80 i 90 es va fer un esforç important per dotar al barri dels serveis bàsics com les xarxes de serveis i la pavimentació de carrers. El nou elevador del Castell té com a principal objectiu la millora de l’accessibilitat i les connexions entre el barri del Castell i el centre urbà de Malgrat de Mar, aspecte clau que ha de permetre superar la fractura espacial i social que caracteritza les relacions entre el barri i el municipi. L'ascensor recorre 45 metres en poc més d'un minut i mig, té una capacitat per a 15 persones i salva un desnivell de 25 metres. L’obra s’ha realitzat en 7 mesos i ha costat 1,2 M€.
CARACTERÍSTIQUES PRINCIPALS
Constructor Elecnor
Recorregut total 50,06 m
Desnivell 24,29 m
Accionament Electromecànic
Velocitat 1,2 m/s
Capacitat de la cabina 15 persones
Mitjana diària 370 viatges


Fotos de l'ascensor inclinat
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Vista general de l'ascensor inclinat del Parc del Castell des del carrer de Desclapers (abril 2012) L'edifici de l'estació inferior queda totalment integrat en l'entorn (abril 2012) Interior de l'edifici de l'estació inferior. A la primera planta de l'edifici hi ha una sala polivalent de 60m2, accessible per l'escala i el mateix ascensor (abril 2012) Vista general de tot el recorregut des de l'interior de la cabina a l'estació inferior (abril 2012)

La cabina de l'ascensor a la part superior del recorregut (abril 2012) S'han instal·lat pantalles acústiques per minimitzar l'impacte a les finques limítrofs (abril 2012) Vista des de la cabina de l'edifici amb accés des del carrer de Passada (abril 2012) L'ascensor inclinat vist des del Parc del Castell (abril 2012)

Vista de la cabina de l'ascensor a la part superior (abril 2012) L'ascensor arribant al Parc del Castell (abril 2012) Les vistes de Malgrat des del Parc del Castell mereixen el viatge en l'ascensor (abril 2012) L'ascensor al baixador del Parc del Castell, amb pèrgola i mirador (abril 2012)

Usuaris sortint de l'ascensor al Parc del Castell (abril 2012) Integració de l'edifici de l'estació superior en l'entorn del Parc (abril 2012) Interior de la cabina de l'ascensor, amb capacitat per a 15 viatgers (abril 2012) Botonera "clàssica" d'ascensor a l'interior de la cabina (abril 2012)

Anar a Inici Funiculars i Telefèrics
Anar a Inici trenscat.cat

  pàgina creada el 09/04/2012 (c) Bernat Borràs
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional