Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat.cat > Trenscat Internacional > Sistema ferroviari de París > París RER
   
RER - Réseau Express Régionale
 
 
La xarxa del RER és un mitjà de transport ferroviari híbrid que consisteix en la integració de línies de rodalies pre-existents amb una xarxa subterrània moderna que travessa el centre de la ciutat de París. La totalitat de la xarxa s'explota amb serveis freqüents i cadenciats. En hores vall hi ha assegurat un servei cada 10 o 15 minuts en un radi de 15 a 20 km i de 20 a 30 minuts en un radi de 40 a 50 km a l'entorn de París. Les freqüències es doblen durant les hores punta. A la part central de París el RER s'utilitza com a una xarxa exprés que ofereix múltiples connexions amb el metro. La part central del RER va ser construida entre 1962 i 1977, amb estacions més profundes i espaioses que les del metro. A 2007 el RER compta amb cinc línies: A, B, C, D i E. Hi ha 256 estacions i 587 km de vies, amb 76,5 km soterrats principalment a la part central. Hi ha 33 estacions a l'interior de París. Donat la seva condició de xarxa híbrida, el RER presenta la particularitat que és explotat en certs trams per la RATP i en d'altres per la SNCF.

Plànol de la xarxa del RER

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
L'estació de Charles de Gaulle-Étoile de la línia A del RER, situada sota la plaça del conegut Arc de Triomf. Es pot observar la gran longitud de les andanes (novembre 2007) Un "train court" parat a Charles de Gaulle-Étoile mentre un altre arriba a l'estació (novembre 2007) Un dels múltiples accessos a l'estació intermodal de La Défense amb el "Grande Arche" al fons de la foto (novembre 2007) Nivell de les vies de l'estació del RER línia A de La Défense (novembre 2007)

 
Un tren a l'estació situada sota el riu i en ple centre de Saint-Michel - Notre-Dame, de la línia B del RER (novembre 2007) Banderola d'accés a l'estació de Champ de Mars-Tour Eiffel de la línia C del RER (novembre 2007) Panell indicador de destinació dels trens a l'estació de Châtelet-Les Halles, en aquest cas per a la línia A del RER (novembre 2007)  

Anar a Sistema ferroviari de París
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional