Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat.cat > Trenscat Internacional > Sistema ferroviari de París > Estacions i Transilien SNCF

Estacions i Transilien SNCF
Paris-Lyon Paris-Austerlitz Paris-Montparnasse Paris-Saint-Lazare Paris-Nord Paris-Est
París disposa d'un total de sis grans estacions terme on hi arriben tot tipus de trens. Destaquen les estacions de Lyon, Montparnasse i Nord per ser les estacions on hi ha serveis de trens TGV.
Transilien és el nom actual de la xarxa de trens de rodalies de la Societé Nationale des Chemins de Fer Français a la regió de Île-de-France. És l'herència dels trens de rodalies que ja existeixen des de finals del segle XIX. "Transilien" és una marca comercial, al mateix nivell que "TER" o "TGV", pertanyent a la SNCF. Es va crear l'any 1999, i s'aplica exclusivament als trens de viatgers i a les estacions gestionades per la direcció "Île-de-France" de la SNCF. La xarxa és propietat de RFF. En moltes línies del Transilien també hi circulen trens de viatgers de grans línies, així com els TGV i trens de mercaderies. Transilien explota les línies C, D i E del RER.

Plànol de la xarxa de Transilien

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
       
TGV "en provenance de" Perpinyà acaba d'arribar a Paris-Gare de Lyon (novembre 2007) El TGV Duplex circula en doble composició i cap foça just a l'andana de l'estació de Paris-Lyon (novembre 2007) Espectacular feix de vies i canvis d'agulles a la sortida de l'estació de Lyon (novembre 2007) Detall d'un dels rètols de l'estació (novembre 2007)

       
Dos espectaculars TGV Duplex, el 274 i el 289 acoblats: tot un monstre de capacitat de transport (novembre 2007) Vista del gros panell amb l'anunci de les properes sortides de la Gare de Lyon (novembre 2007) TGV Duplex amb destinació Montpellier i Perpinyà vist des del topall d'una de les vies de la Gare de Lyon (novembre 2007)  

Anar a Sistema ferroviari de París
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional