Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat.cat > Trenscat Internacional > Sistema ferroviari de París > París Tramvia
   
Tramvia
       
La xarxa de tramvies de París comprèn tres línies explotades per la RATP (T1 a T3) i una darrera (T4) explotada per la SNCF com a tren-tram. La primera línia de tramvia, la T1, es va posar en servei l'any 1992 entre Saint-Denis i Bobigny i té 11,9 km de llarg. La línia T2 aprofita el traçat d'una antiga línia ferroviària que enllaçava Puteaux i Issy-Plaine. Realment la línia T2 és un tren-tram ja que circula sempre sobre plataforma ferroviària i hi ha molts pocs creuaments a nivell. La T2 en forma tramviària es va posar en funcionament el 1997 i té 11,3 km de llarg amb un total de 13 estacions. La línia T3 és la primera que s'ha posat en servei al París "intra muros", a la seva part sud, durant l'any 2006, amb 7,9 km. La línia T4 aprofita l'antiga línia Bondy-Aulnay, de manera similar com ho fa la T2. Es va posar en servei el 2006 i fa 8 km de longitud.

Plànol de la xarxa de tramvies

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Un tramvia de la línia T2 arribant a l'estació subterrània de La Défense (novembre 2007) El tramvia de la línia T2 acaba de finalitzar recorregut a La Défense (novembre 2007) Interior del tramvia model Citadis, similar als de Barcelona Trambesòs i Trambaix (novembre 2007) Vista de la parada Musée de Sèvres de la línia T2. La corba tancada a l'esquerra es va fer nova ja que originàriament el traçat seguia recte direcció Puteaux (novembre 2007)

   
Tramvia Citadis amb destinació Issy-Val de Seine estacionat a Musée de Sèvres, a la línia T2 (novembre 2007) L'edifici situat sobre les vies correspon a l'antiga estació del tren convencional que hi havia en aquest punt (novembre 2007) Vista de les vies i andanes de Musée de Sèvres (novembre 2007)  

Anar a Sistema ferroviari de París
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional