Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat.cat > Trenscat Internacional > Ferrocarrils de Portugal > Lisboa > Metro de Lisboa
Horaris dels trens de Catalunya
Metro de Lisboa
El metro de Lisboa es va inaugurar el 1959 i actualment està format per quatre línies (blava, groga, verda i vermella), amb 52 estacions i 39,6 km. El metro comptava originàriament amb una sola línia bifurcada, en forma de "Y", que connectava Sete Rios (avui Jardim Zoológico) i Entrecampos, amb un trajecte comú entre Rotunda (avui Marquês de Pombal) i Restauradores, en el centre de la ciutat. La longitud total era de 6,5 km. El 1972 es va completar una ampliació des de Restauradores fins a Alvalade. El 1988 es van posar en servei connexions a la Cidade Universitária i al Colégio Militar - Luz. El 1993 es va completar la xarxa amb l'obertura de l'estació de Campo Grande, creant-se una línia circular amb un ramal des de Rotunda. El 1995 es desconnectava la xarxa única en "Y" a Rotunda, passant a tenir dues línies independents amb la línia A (Colégio Militar / Luz - Campo Grande, passant per Rossio) i línia B (Campo Grande - Rotunda). El 1998, amb la celebració de l'Exposició Universal es configurava la xarxa de 4 línies actual, desconnectant les línies a Rossio/Restauradores i fent un nou enllaç a Baixa-Chiado. També es creava la nova línia vermella per accedir a l'Expo a Oriente des d'Alameda. Els darrers anys s'han dut a terme més prolongacions fins a Odivelas, Telheiras, Cais do Sodré, Santa Apolónia, Amadora Este i São Sebastião de la línia vermella. La xarxa és majoritàriment subterrània, malgrat que té alguns curts trams a l'aire lliure. Els trens circulen per l'esquerra i les estacions disposen de barreres tarifàries de control d'entrada i sortida. Com a curiositat les estacions tenen fil musical i quan s'aproxima un tren puja el volum de la música.

  Linha Azul (Linha da Gaivota)
Santa Apolónia - Amadora Este
13 km - 17 estacions
  Linha Amarela (Linha do Girassol)
Rato - Odivelas
11 km - 13 estacions
Linha Verde (Linha da Caravela)
Cais do Sodré - Telheiras
9 km - 13 estacions
Linha Vermelha (Linha do Oriente)
São Sebastião - Oriente
8 km - 9 estacions

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
  Linha Azul
Accés a l'estació de Baixa-Chiado de les línies blava i verda molt ben integrat en l'entorn, que quasi passa desapercebut (març 2011)  L'estació de Baixa-Chiado està formada per dues cavernes paral·leles amb dues vies i andanes laterals per a cadascuna de les línies (març 2011) Metro de la línia blava amb destinació Santa Apolónia a Baixa-Chiado (març 2011) Sortint cap a Santa Apolónia des de Baixa-Chiado (març 2011)

Túnel cap a Terreiro do Paço i Santa Apolónia des de Baixa-Chiado (març 2011)  Interior d'un tren de la línia blava (març 2011) Estació de Restauradores, sota la plaça del mateix nom (març 2011) Un comboi procedent d'Amadora Este aribant a l'estació de Restauradores (març 2011)

Quan un comboi entra a una estació el volum de la música ambiental augmenta (març 2011)  Comboi a punt de sortir de Restauradores cap a Baixa-Chiado. Antigament la línia girava cap a Rossio (març 2011) Una altra vista de l'interior d'un dels metros de Lisboa (març 2011) Estació del Marquês de Pombal, antigament anomenada Rotunda i on es dividien les línies quan la xarxa era en "Y" (març 2011)

Comboi del metro de Lisboa a l'estació de Marquês de Pombal (març 2011)  Barreres tarifàries de control d'accés a les instal·lacions del metro a Marquês de Pombal (març 2011)  Curiosa decoració de l'estació de Parque, on predominen els tons blavosos (març 2011) Una altra vista de l'estació de Parque de la línia blava (març 2011)

   
Estació de São Sebastião de la línia blava, on es pot enllaçar amb la línia vermella (març 2011)  Un comboi amb destinació Santa Apolónia entra a São Sebastião (març 2011)    

Linha Verde
Intercanviador de Cais do Sodré, entre els trens de la línia de Cascais, el metro i l'embarcador del riu Tajo (març 2011) Àmplia nau d'accés a l'estació del metro de la línia verda a Cais do Sodré (març 2011) Un comboi acaba de finalitzar trajecte a Cais do Sodré (març 2011) Un metro ja està a punt per sortir novament cap a Telheiras des de Cais do Sodré (març 2011)

   
Comboi del metro sortint de Baixa-Chiado cap a Cais do Sodré (març 2011) Un metro de la línia verda a una de les dues cavernes de Baixa-Chiado (març 2011)     

Linha Vermelha
Estació de São Sebastião de la línia vermella, una de les més noves de la xarxa que es va inaugurar el 2009 (març 2011) Un comboi ha finalitzat trajecte a São Sebastião i fa temps per sortir de nou cap a Oriente per la línia vermella (març 2011) Escales de sortida cap al carrer i d'enllaç amb la línia blava a São Sebastião (març 2011)  Vista d'una unitat del metro de Lisboa a l'estació de São Sebastião (març 2011)

 
Espectacular estació d'Olaias de la línia vermella des de l'interior d'un dels combois (març 2011)  Tren sortint de la cua de maniobres d'Oriente de la línia vermella del metro (març 2011) Vista de l'estació d'Oriente, que donava servei a l'Exposició Universal del 1998 (març 2011)  

Grup de flickr del metro de Lisboa: www.flickr.com/groups/metrolisboa

Anar a inici ferrocarrils de Lisboa
 
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional