Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  trenscat.cat > Trenscat Internacional > Ferrocarrils de Portugal > Lisboa > Metro Sul do Tejo
Horaris dels trens de Catalunya
Metro Sul do Tejo
El Metro Transportes do Sul (MTS), més conegut per Metro Sul do Tejo, és un sistema de transport públic basat en metro lleuger de superfície (tramvia), pels municipis d'Almada i Seixal, amb expansió en projecte a Barreiro i Moita. El primer tram va ser inaugurat l'any 2007 i la xarxa actual data de finals de 2008.
El MTS té tres línies en explotació amb una xarxa de 19 parades i 13,5 km de via doble d'ample 1.435mm. La xarxa té forma de "Y" amb tres braços extenent-se cap al sud (Corroios), oest (Caparica) i nord-est (Cacilhas), amb un triangle central. Cada línia utilitza, total o parcialment, dos dels tres braços d'aquesta "Y". Enllaça amb el ferrocarril a Pragal i Corroios i amb els transbordadors fluvials cap a Lisboa a Cacilhas. La línia 1 comunica Cacilhas amb Corroios, la 2 Corroios amb Pragal i la 3 Cacilhas amb Universidade.
Les vies del MTS discorren sobre plataforma reservada, gairebé sempre en paral·lel a alguna via. Les cruïlles tenen prioritat semafòrica per al tramvia, amb sistemes de localització del vehicle.
Els 24 vehicles del MTS són elèctrics aritculats de quatre segments, del model Combino Plus de Siemens. Tenen una velocitat màxima de 70 km/h i una capacitat d'entre 225 i 300 persones, 74 de les quals assegudes. Hi ha espais reservats per a cadires de rodes i cotxets i tenen aire condicionat. Tenen pis rebaixat 100%, amb una alçada de 30 cm de terra.

 

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici a l'estació de Cacilhas, on s'enllaça amb el transbordador fluvial a Lisboa (març 2011)  Dos tramvies a Cacilhas, el de l'esquerra de la línia 1 i l'altre de la línia 3 (març 2011) Sortida de les vies de la terminal de Cacilhas cap a 25 de Abril (març 2011) Tramvies amb una simpàtica decoració somrient a Cacilhas (març 2011)

Campanya per donar les gràcies als usuaris de l'entorn de la línia del tramvia (març 2011)  Interior d'un tramvia (març 2011) Interior d'un tramvia (març 2011) Tramvia 12 procedent d'Universidade entrant a Cacilhas (març 2011)

Aproximació a Pragal des de la cabina d'un dels tramvies (març 2011) Tramvia a Pragal, on es pot enllaçar amb els trens de Fertagus (març 2011) Sortint cap a Boa Esperança (març 2011) A la sortida de Pragal hi ha una via morta central com a rebotador dels tramvies de la línia 2 que hi finalitzen trajecte (març 2011)

Grup de flickr del Metro Sul do Tejo: www.flickr.com/groups/metro_sul_do_tejo/

Anar a inici ferrocarrils de Lisboa
 
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional