Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > FGC > Línia Llobregat-Anoia > Línies > Línia S3
Horaris dels trens de Catalunya

 DESCRIPCIÓ I CARACTERÍSTIQUES DE LA LÍNIA S3
La línia S3 de la línia Llobregat-Anoia dels FGC uneix la plaça Espanya de Barcelona i el barri de Can Ros de Sant Vicenç dels Horts per l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló. La línia té els seus origens en el Camino de Hierro del Nordeste de España, inaugurat el 1912 com a línia suburbana. El 1979 s'integrava la xarxa a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. El 1996 els serveis entre Plaça Espanya i Sant Andreu de la Barca van passar a denominar-se S33, desapareixent el febrer de 1999 aquesta nomenclatura. Un any més tard, el febrer de 2000 es recuperaven els serveis denominats S33 però per designar els trens entre Plaça Espanya i Can Ros. El juliol de 2017 la línia S33 passava a ser la línia S3, ja que la línia S3 inicial (Pl. Espanya - Molí Nou) de 1996 va canviar a L8 el novembre de 2003.
La línia S3 actual té 17,05 km amb un ample de via de 1.000 mm i 15 estacions amb parada, 9 de les quals subterrànies (entre Pl.Espanya i Cornellà-Riera). Disposa de doble via en tot el seu recorregut i electrificació a 1500 V cc. Els trens que cobreixen la línia S3 actualment són les unitats 213 que triguen 29 minuts a completar la línia. La línia S3 s'inicia a l'estació de Barcelona Pl.Espanya, habitualment per la nau de les vies 1 i 2, i enfila la Gran Via cap a Magòria-La Campana, Ildefons Cerdà i Europa | Fira, girant cap a Gornal i prenent el recorregut de l'avinguda Carrilet a Sant Josep. El recorregut segueix soterrat per l'Hospitalet-Av.Carrilet cap a Cornellà de Llobregat per sota el passeig dels Ferrocarrils Catalans per Almeda fins a sortir a la superfície després de Cornellà-Riera. Un cop a l'aire lliure passa per sota la ronda Litoral (A-2), les vies de la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona i del ramal de mercaderies del Papiol a Can Tunis, ajuntant-se posteriorment a la línia general el ramal de mercaderies d'FGC fins al port de Barcelona. El traçat creua el riu Llobregat i arriba a Sant Boi, continuant la línia cap a l'estació de Molí Nou- Ciutat Cooperativa. El trajecte segueix per la plana del Llobregat per Colònia Güell i Santa Coloma de Cervelló fins a passar per l'interior del nucli urbà de Sant Vicenç dels Horts, per arribar al baixador de Can Ros. Els trens de la línia S3 inverteixen la marxa a les vies centrals de l'estació de Quatre Camins, ja que l'any 2016 es va eliminar l'antiga via central de maniobres que hi havia a la sortida de Can Ros pel costat Martorell.


 INCIDÈNCIES A LA LÍNIA S3 (via Twitter oficial FGC)
 HORARIS I INTERVALS DE PAS
LÍNIA S3 Dies feiners Dissabtes i festius
Trens/hora mitjana
Hora punta 4 1
Hora vall 1
Trens diaris
Sentit Can Ros 23 17
Sentit Barcelona 23 17
Cercador d'horaris web: www.fgc.cat
 
 
 
Galeria fotogràfica de flickr de la línia Llobregat-Anoia
 

Retorn a línies
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional