Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > FGC > Línia Llobregat-Anoia > Línies > Línia S9
Horaris dels trens de Catalunya

 DESCRIPCIÓ I CARACTERÍSTIQUES DE LA LÍNIA S9
La línia S9 de la línia Llobregat-Anoia dels FGC uneix la plaça Espanya de Barcelona i l'intercanviador de Quatre Camins de Sant Vicenç dels Horts per l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló. La línia té els seus origens en el Camino de Hierro del Nordeste de España, inaugurat el 1912 com a línia suburbana. El 1979 s'integrava la xarxa a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. El juliol de 2017 es creava la línia S9 per denominar un increment de serveis de reforç en hora punta de dia feiner creats el juny de 2016 com a trens de la línia S33 prolongats entre les estacions de Quatre Camins i Barcelona Pl. Espanya.
La línia S9 actual té 17,91 km amb un ample de via de 1.000 mm i 16 estacions amb parada, 9 de les quals subterrànies (entre Pl.Espanya i Cornellà-Riera). Disposa de doble via en tot el seu recorregut i electrificació a 1500 V cc. Els trens que cobreixen la línia S9 actualment són les unitats 213 que triguen 31 minuts a completar la línia. La línia S9 s'inicia a l'estació de Barcelona Pl.Espanya, habitualment per la nau de les vies 1 i 2, i enfila la Gran Via cap a Magòria-La Campana, Ildefons Cerdà i Europa | Fira, girant cap a Gornal i prenent el recorregut de l'avinguda Carrilet a Sant Josep. El recorregut segueix soterrat per l'Hospitalet-Av.Carrilet cap a Cornellà de Llobregat per sota el passeig dels Ferrocarrils Catalans per Almeda fins a sortir a la superfície després de Cornellà-Riera. Un cop a l'aire lliure passa per sota la ronda Litoral (A-2), les vies de la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona i del ramal de mercaderies del Papiol a Can Tunis, ajuntant-se posteriorment a la línia general el ramal de mercaderies d'FGC fins al port de Barcelona. El traçat creua el riu Llobregat i arriba a Sant Boi, continuant la línia cap a l'estació de Molí Nou- Ciutat Cooperativa. El trajecte segueix per la plana del Llobregat per Colònia Güell i Santa Coloma de Cervelló fins a passar per l'interior del nucli urbà de Sant Vicenç dels Horts i el baixador de Can Ros. Els trens de la línia S9 segueixen fins a l'intercanviador de Quatre Camins.


 INCIDÈNCIES A LA LÍNIA S9 (via Twitter oficial FGC)
 HORARIS I INTERVALS DE PAS
LÍNIA S9 Dies feiners Dissabtes i festius
Trens/hora mitjana
Hora punta - -
Hora vall -
Trens diaris
Sentit Can Ros 3 -
Sentit Barcelona 3 -
Cercador d'horaris web: www.fgc.cat
 
 
 
Galeria fotogràfica de flickr de la línia Llobregat-Anoia
 

Retorn a línies
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional