Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Funicular de Vallvidrera > Carretera de les Aigües
Horaris dels trens de Catalunya
Estació videovigilada Adaptada a persones amb mobilitat reduïda
 horaris
zona tarifària 1


Mostra FGC Barcelona-Vallès en un mapa més gran
El baixador de la Carretera de les Aigües es situa a 302 metres d'altitud, a 450 metres de l'estació inferior i 286 metres de l'estació superior, just passat l'encreuament. Dóna servei a aquesta pista forestal que voreja tota la serra de Collserola i que és un espai de lleure molt habitual dels barcelonins, per anar-hi a passejar, córrer o en bicicleta. L'accés al baixador està format per una rampa des de la carretera de les Aigües que porta directament a l'andana, situada a la dreta de la via (mirant sentit muntanya). El baixador no disposa de barreres tarifàries de control d'entrada o sortida ni de venda de bitllets, però si que té una màquina validadora de títols de transport, un punt d'informació i emergència i un banc d'espera. L'andana està protegida per una marquesina i separada de la via per una porta de vidre que impedeixen l'accés quan no hi ha el funicular estacionat. Hi ha uns polsadors per sol·licitar parada del funicular en funció de la destinació escollida (Vallvidrera-Superior o Vallvidrera-Inferior) ja que és un baixador amb parada facultativa.

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Accés al baixador de la carretera de les Aigües (octubre 2010) El baixador no disposa de venda de bitllets ni de barreres tarifàries (octubre 2010) Instal·lacions del baixador i rombe característic amb el nom (octubre 2010) Polsadors per sol·licitar destinació i que pari el funicular. En cas de no polsar i que ningú vulgui baixar del funicular aquest no para (octubre 2010)

Cotxe número 2 a punt de fer parada al baixador darrere les portes d'andana (octubre 2010) Cotxe número 2 estacionat al baixador (octubre 2010) Arribant al baixador des del costat vall (octubre 2010) La passarel·la d'evacuació canvia de costat just abans del baixador (octubre 2010)

El baixador des de l'interior d'un dels cotxes (octubre 2010) Vista general del baixador i el seu accés (juny 2004) Cotxe 2 passant pel baixador amb parada facultativa (juny 2004) Vista del baixador des d'un cotxe descendent (juny 2004)

 A Vallvidrera-Superior
 La part alta del traçat
A Vallvidrera-Inferior
Encreuament
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional