Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Línies > Línia S1
Horaris dels trens de Catalunya

 DESCRIPCIÓ I CARACTERÍSTIQUES DE LA LÍNIA S1
La línia S1 de la línia Barcelona- Vallès dels FGC uneix Barcelona i Terrassa per Sant Cugat i Rubí. La línia té els seus orígens en el Ferrocarril Sarrià-Barcelona en el primer tram urbà, posat en servei el 1863, i en els Ferrocarrils de Catalunya al tram del Vallès, inaugurat entre 1916 i 1919. El 1979 s'integrava la xarxa a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i el 1996 es creava el Metro del Vallès i els serveis a Terrassa passaven a denominar-se línia S1. El juliol de 2015 la línia S1 es prolongava de Terrassa Rambla a Terrassa Nacions Unides.
La línia S1 actual té 33,2 km amb un ample de via de 1.435 mm i 19 estacions amb parada (3 sense parada), 11 de les quals subterrànies (entre Pl.Catalunya i Peu del Funicular, Rubí i entre Terrassa Rambla i Terrassa Nacions Unides). Disposa de doble via en tot el seu recorregut i electrificació a 1500 V cc. Els trens que cobreixen la línia S1 actualment són les unitats 112 i 113, de manera indistinta, que triguen 50 minuts a completar la línia. La línia S1 s'inicia a l'estació de Barcelona Pl.Catalunya, habitualment per la via 4, i enfila carrer Balmes amunt cap a l'estació de Provença. Segueix per la Via Augusta cap a Gràcia, Muntaner i Sarrià. A partir de Sarrià els trens surten del túnel urbà i pugen la forta rampa fins a Peu del Funicular, on hi ha el túnel que creua la serra de Collserola. Passat les Planes i ja al Vallès la línia es dirigeix sinuosament cap a Sant Cugat, per la Floresta i Valldoreix. A Sant Cugat deixa a la dreta el ramal de Sabadell i segueix cap a Mira-sol, Hospital General i passa pel costat dels tallers i dipòsit de la línia fins a Rubí, on arriba sota terra. El recorregut surt de nou a la superfície i en traçat molt rectilini puja cap a les Fonts entra al túnel urbà de Terrassa. El tren té parada a Terrassa Rambla, on finalitzava la línia fins l'estiu de 2015, per seguir pels túnels bitub de via única cadascun descrivint una “S” per sota el centre de la ciutat cap a Vallparadís Universitat. La línia segueix cap al nord, amb parada a Terrassa Estació del Nord, on hi ha un intercanviador amb Rodalies, i finalitza trajecte a l'estació de Terrassa Nacions Unides, al barri de Can Roca.


 INCIDÈNCIES A LA LÍNIA S1 (via Twitter oficial FGC)
 HORARIS I INTERVALS DE PAS
LÍNIA S1 Dies feiners Dissabtes i festius
Interval mitjà
Hora punta 10' 20'
Bàsic 12'
Hora vall 15'
Trens diaris
Sentit Terrassa 81 (83 dv) 52 (54 ds)
Sentit Barcelona 83 (86 dv) 51 (54 ds)
Cercador d'horaris web: www.fgc.cat/cat/cercador.asp
 
 
 
Galeria fotogràfica de flickr de la línia Barcelona-Vallès
 

Retorn a línies
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional