Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Línies > Línia S2
Horaris dels trens de Catalunya

 DESCRIPCIÓ I CARACTERÍSTIQUES DE LA LÍNIA S2
La línia S2 de la línia Barcelona- Vallès dels FGC uneix Barcelona i Sabadell per Sant Cugat i Universitat Autònoma. La línia té els seus orígens en el Ferrocarril Sarrià -Barcelona en el primer tram urbà, posat en servei el 1863, i en els Ferrocarrils de Catalunya al tram del Vallès, inaugurat entre 1916 i 1925. El 1979 s' integrava la xarxa a Ferrocarrils de la Generalitat i el 1996 es creava el Metro del Vallès i els serveis a Sabadell passaven a denominar-se línia S2. El 13 de setembre de 2016 la línia S2 passava a circular per l'estació subterrània de Can Feu | Gràcia i el nou traçat fins a Sabadell Plaça Major. El 20 de juliol de 2017 la línia es prolongava fins a Sabadell Parc del Nord.
La línia S2 actual té 33,00 km amb un ample de via de 1.435 mm i 21 estacions amb parada (3 sense parada), 11 de les quals subterrànies (entre Pl.Catalunya i Peu del Funicular i entre Can Feu | Gràcia i Sabadell Parc del Nord). Disposa de doble via en tot el seu recorregut, amb electrificació a 1500 V cc. Els trens que cobreixen la línia S2 actualment són les unitats 112 i 113, de manera indistinta, que triguen 50 minuts a completar la línia.
La línia S2 s'inicia a l'estació de Barcelona Pl.Catalunya, habitualment per la via 3, i enfila carrer Balmes amunt cap a l'estació de Provença. Segueix per la Via Augusta cap a Gràcia, Muntaner i Sarrià. A partir de Sarrià els trens surten del túnel urbà i enfilen la forta rampa fins a Peu del Funicular, on hi ha el túnel que creua la serra de Collserola. Passat les Planes i ja al Vallès la línia es dirigeix sinuosament cap a Sant Cugat, per la Floresta i Valldoreix. A Sant Cugat deixa a l'esquerra la línia de Terrassa i segueix cap a la nova estació de Volpelleres, Sant Joan i Bellaterra. A continuació baixa pel tram inicialment construït com a ramal fins a Universitat Autònoma, per seguir cap a Sant Quirze, retrobant abans el traçat originari de 1922. El trajecte segueix cap a Sabadell, entrant al túnel urbà per passar per Can Feu | Gràcia i enfilar els túnels bitub descrivint una llarga corba a l'esquerra fins a Sabadell Plaça Major, on finalitzava la línia entre l’estiu de 2016 i 2017; anteriorment ho feia a l’antiga estació de Sabadell Rambla. La línia segueix cap al nord de la ciutat, passant per La Creu Alta, l’intercanviador de Sabadell Nord i finalitza a Sabadell Parc del Nord.


 INCIDÈNCIES A LA LÍNIA S2 (via Twitter oficial FGC)
 HORARIS I INTERVALS DE PAS
LÍNIA S2 Dies feiners Dissabtes i festius
Interval mitjà
Hora punta 10' 20'
Bàsic 12'
Hora vall 15'
Trens diaris
Sentit Sabadell 82 (85 dv) 51 (54 ds)
Sentit Barcelona 81 (84 dv) 50 (53 ds)
Cercador d'horaris web: www.fgc.cat/cat/cercador.asp
 
 
 
Galeria fotogràfica de flickr de la línia Barcelona-Vallès
 

Retorn a línies
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional