Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Línies > Línia S5
Horaris dels trens de Catalunya

LÍNIA NO OPERATIVA ACTUALMENT

 DESCRIPCIÓ I CARACTERÍSTIQUES DE LA LÍNIA S5
La línia S5 de la línia Barcelona- Vallès dels FGC enllaça Barcelona-Pl.Catalunya i Sant Cugat, actuant de reforç en hores punta de les línies S1 i S2, circulant únicament en dies feiners i en dies lectius tan sols dues expedicions descendents de Sant Cugat a Barcelona. La línia té els seus orígens en el Ferrocarril Sarrià -Barcelona en el primer tram urbà, posat en servei el 1863, i en els Ferrocarrils de Catalunya al tram del Vallès, inaugurats entre 1916 i 1917 a Sant Cugat. El 1979 s' integrava la xarxa a Ferrocarrils de la Generalitat i el 1996 es creava el Metro del Vallès, amb els serveis a Sant Cugat denominant-se línia S5. Més endavant, a primers anys 2000, s'afegirien nous serveis S5 fins a Rubí, substituint molts dels trens que fins aleshores acabaven a Sant Cugat, tot i que en cap de les 3 estacions on hi circulen S5 entre Sant Cugat i Rubí hi ha hagut senyalètica que indiqués que hi paren trens S5. El 20 de juliol la línia S5 passava a denominar exclusivament els trens de Barcelona a Sant Cugat, ja que els S5 a Rubí es convertien en línia S7. El 7 de desembre de 2020 la línia S5 deixava d'operar amb el nou itinerari BV-07, que suposava que les línies S1 i S2 assumien els serveis de les línies S5, S6 i S7 amb trens cada 5 minuts en hora punta a cadascuna de les línies S1 i S2 i eliminant-se els serveis parcials i sense parades en algunes estacions.
La línia S5 actual té 15,3 km, amb un ample de via de 1.435 mm. Els trens tenen 11 estacions amb parada i 3 estacions sense parada, entre Sarrià i la Floresta. Hi ha 8 estacions subterrànies amb parada dels S5, al tram urbà de Barcelona (Pl.Catalunya-Sarrià). La línia disposa de doble via en tot el seu recorregut, amb electrificació a 1500 V cc. Els trens que cobreixen la línia S5 actualment són les unitats 112 i 113, de manera indistinta, que triguen 25 minuts a completar la línia.
La línia S5 s' inicia a l'estació de Barcelona Pl.Catalunya, habitualment per la via 1, i enfila carrer Balmes amunt cap a l'estació de Provença. Segueix per la Via Augusta cap a Muntaner i Sarrià. A partir de Sarrià els trens surten del túnel urbà i enfilen la forta rampa fins a Peu del Funicular, on hi ha el túnel que creua la serra de Collserola. Passat les Planes i ja al Vallès la línia es dirigeix sinuosament cap a Sant Cugat, per la Floresta i Valldoreix. Els trens utilitzen la cua de maniobres situada entre les vies generals a la sortida de l'estació cap a Sabadell.


 INCIDÈNCIES A LA LÍNIA S5 (via Twitter oficial FGC)
 HORARIS I INTERVALS DE PAS
LÍNIA S5 Dies feiners (lectius)      
  S5 St.Cugat      
Interval de pas / nºtrens
Matí
(7-9h)
2 trens      
Migdia
(12-15h)
-      
Tarda
(17-19h)
-      
Vespre
(19-21h)
-      
Trens diaris
Sentit Rubí / U.Autònoma 0      
Sentit Barcelona 2      
 
Cercador d'horaris web: www.fgc.cat/cat/cercador.asp
 
 
Galeria fotogràfica de flickr de la línia Barcelona-Vallès
 

Retorn a línies
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional