Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Línies > Línia S6
Horaris dels trens de Catalunya

 

 DESCRIPCIÓ I CARACTERÍSTIQUES DE LA LÍNIA S6
La línia S6 (antiga línia S55) de la línia Barcelona-Vallès dels FGC uneix Barcelona-Pl.Catalunya i la Universitat Autònoma, fent de reforç en hores punta de les línies S1 i S2, circulant únicament en dies feiners. La línia té els seus orígens en el Ferrocarril Sarrià -Barcelona en el primer tram urbà, posat en servei el 1863, i en els Ferrocarrils de Catalunya al tram del Vallès, inaugurats entre 1916 i 1922. El 1979 s' integrava la xarxa a Ferrocarrils de la Generalitat i el 1996 es creava el Metro del Vallès, amb els serveis a Universitat Autònoma denominant-se línia S55. El 20 de juliol la línia S55 es convertia en la línia S6.
La línia S6 actual té 21,0 km, amb un ample de via de 1.435 mm. Els S6 no paren a 3 estacions i tenen 15 estacions amb parada. De totes les estacions amb parada dels trens S6 n'hi ha 8 de subterrànies al tram urbà de Barcelona (Pl.Catalunya-Sarrià). Disposa de doble via en tot el seu recorregut, amb electrificació a 1500 V cc. Els trens que cobreixen la línia S6 actualment són les unitats 112 i 113, de manera indistinta, que triguen 35 minuts a completar la línia.
La línia S6 s' inicia a l'estació de Barcelona Pl.Catalunya, habitualment per la via 1, i enfila carrer Balmes amunt cap a l'estació de Provença. Segueix per la Via Augusta cap a Muntaner i Sarrià. A partir de Sarrià els trens surten del túnel urbà i enfilen la forta rampa fins a Peu del Funicular, on hi ha el túnel que creua la serra de Collserola. Passat les Planes i ja al Vallès la línia es dirigeix sinuosament cap a Sant Cugat, per la Floresta i Valldoreix. La línia a Sant Cugat deixa a l'esquerra la línia de Terrassa i segueix cap a la nova estació de Volpelleres, Sant Joan i Bellaterra. A continuació baixa pel tram inicialment construït com a ramal fins a Universitat Autònoma, finalitzant el seu recorregut a la cua de maniobres situada a la sortida de l'estació cap a Sabadell.


 INCIDÈNCIES A LA LÍNIA S6 (via Twitter oficial FGC)
 HORARIS I INTERVALS DE PAS
LÍNIA S6 Dies feiners (lectius)      
  S6 U.Autònoma      
Interval de pas / nºtrens
Matí
(7-9h)
12'      
Migdia
(12-15h)
3+3 trens      
Tarda
(17-19h)
12'      
Vespre
(19-21h)
-      
Trens diaris
Sentit Rubí / U.Autònoma 27      
Sentit Barcelona 24      
 
Cercador d'horaris web: www.fgc.cat/cat/cercador.asp
 
 
Galeria fotogràfica de flickr de la línia Barcelona-Vallès
 

Retorn a línies
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional