Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Línies > Línia S7
Horaris dels trens de Catalunya

LÍNIA NO OPERATIVA ACTUALMENT
 

 DESCRIPCIÓ I CARACTERÍSTIQUES DE LA LÍNIA S7
La línia S7 (antiga línia S5) de la línia Barcelona- Vallès dels FGC uneix Barcelona-Pl.Catalunya i Rubí, fent de reforç en hores punta de les línies S1 i S2, circulant únicament en dies feiners. La línia té els seus orígens en el Ferrocarril Sarrià -Barcelona en el primer tram urbà, posat en servei el 1863, i en els Ferrocarrils de Catalunya al tram del Vallès, inaugurats entre 1916 i 1922. El 1979 s' integrava la xarxa a Ferrocarrils de la Generalitat i el 1996 es creava el Metro del Vallès. A primers anys 2000, s'afegirien nous serveis S5 fins a Rubí, prolongant molts dels trens S5 que fins aleshores acabaven a Sant Cugat, tot i que en cap de les 3 estacions on han circulat S5 entre Sant Cugat i Rubí hi ha hagut mai senyalètica que indiqués que hi paren trens S5. El 20 de juliol els trens de la línia S5 entre Barcelona i Rubí es convertien en línia S7. El 7 de desembre de 2020 la línia S7 deixava d'operar amb el nou itinerari BV-07, que suposava que les línies S1 i S2 assumien els serveis de les línies S5, S6 i S7 amb trens cada 5 minuts en hora punta a cadascuna de les línies S1 i S2 i eliminant-se els serveis parcials i sense parades en algunes estacions.
La línia S7 actual té 18,6 km, amb un ample de via de 1.435 mm. Els trens no paren a 3 estacions i tenen 14 estacions amb parada. De totes les estacions amb parada dels trens S7 n'hi ha 8 de subterrànies al tram urbà de Barcelona (Pl.Catalunya-Sarrià), sent també subterrània l'estació de Rubí. Disposa de doble via en tot el seu recorregut, amb electrificació a 1500 V cc. Els trens que cobreixen la línia S7 actualment són les unitats 112 i 113, de manera indistinta, que triguen 32 minuts a completar la línia.
La línia S7 s' inicia a l'estació de Barcelona Pl.Catalunya, habitualment per la via 1, i enfila carrer Balmes amunt cap a l'estació de Provença. Segueix per la Via Augusta cap a Muntaner i Sarrià. A partir de Sarrià els trens surten del túnel urbà i enfilen la forta rampa fins a Peu del Funicular, on hi ha el túnel que creua la serra de Collserola. Passat les Planes i ja al Vallès la línia es dirigeix sinuosament cap a Sant Cugat, per la Floresta i Valldoreix. A Sant Cugat, la línia S7 segueix cap a Mira-sol, Hospital General i passa pel costat dels tallers i dipòsit de la línia fins a Rubí, finalitzant a la via 0 de l'estació subterrània.
Com a curiositat, la línia S7 ja havia existit a FGC anteriorment i amb el mateix color, de signant els serveis de Barcelona Pl.Espanya a El Palau a la línia Llobregat – Anoia, en funcionament entre 2002 i 2006.


 INCIDÈNCIES A LA LÍNIA S7 (via Twitter oficial FGC)
 HORARIS I INTERVALS DE PAS
LÍNIA S7 Dies feiners (lectius)      
  S7 Rubí S7 Terrassa    
Interval de pas / nºtrens
Matí
(7-9h)
12' 11'    
Migdia
(12-15h)
- -    
Tarda
(17-19h)
- -    
Vespre
(19-21h)
12' -    
Trens diaris
Sentit Rubí 21 0    
Sentit Barcelona 7 5, 1 des de Terrassa Rbla    
 
Cercador d'horaris web: www.fgc.cat/cat/cercador.asp 
 
 
Galeria fotogràfica de flickr de la línia Barcelona-Vallès
 

Retorn a línies
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional