Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Projectes i futur > Perllongament Metro del Vallès a Sabadell > Estació Sabadell Nord
Horaris dels trens de Catalunya
 Línia Barcelona-Vallès - Perllongament Metro del Vallès a Sabadell
 Estació Sabadell Nord

  L'estació de Sabadell Nord (Plaça Espanya) es situarà al PK 12,9 de la línia Sant Cugat-Sabadell (sense passar per l'Autònoma).
Aquesta estació quedarà integrada dins la futura estació intermodal amb intercanvi amb la línia Barcelona- Manresa de la xarxa de via ampla (Rodalies de Catalunya). Això facilitarà els transbordaments entre les dues línies. Aquest intercanviador es realitzarà amb anterioritat al perllongament dels FGC. En el seu disseny, s’ha tingut en compte aquest condicionant, per la qual cosa només és necessari incloure el vestíbul dels FGC. Aquest vestíbul aprofita part del vestíbul de d’intercanviador. S’ha dissenyat l’ampliació del mateix de tal manera que permeti encabir la barrera tarifària de FGC. El vestíbul compta amb dues barreres tarifàries: per FGC i per Rodalies. Tindrà una forma de sector circular de 75 graus i 50 metres de radi, amb el centre coincident amb el de la Plaça d’Espanya. Des del vestíbul hi haurà accés a les andanes de Rodalies (que són laterals), amb ascensor i escales tant fixes com mecàniques, a través de d’intercanviador. La cota de les andanes de Renfe és la 209.32.
Aquesta estació està situada sota la Plaça d’Espanya de Sabadell, la qual cosa permet tenir més espai disponible.La tipologia de l’estació és d’andana central de 9 metres d’ample i 120 metres de longitud. La cota d’andana és la 194. La distància lliure entre pantalles és de 19.44 m. Hi ha una sortida per punta, pel costat Sant Cugat, amb escales mecàniques en un costat i una escala fitxa a l’altre. També compta amb el corresponent ascensor per a PMRs. Les escales condueixen a un nivell intermedi situat a la cota 205.7, on les escales giren 180º per guanyar desenvolupament i arribar fins al nivell vestíbul, situat a cota 216 m.
En resum, l’estació de Plaça d’Espanya té 3 nivells:
- FGC, situat en la cota 194
- Rodalies, que es troba a la cota 205,69
- Vestíbul comú per FGC i Rodalies, a cota 216 m
Hi ha una única sortida a l’exterior, amb escales mecàniques, ascensor, i escales fixes. La sortida es troba a l’interior de l’anell de la Plaça d’Espanya. El nivell del carrer és el 219.5. Per tant, la diferència de cota amb l’andana és de 25,5 metres.
Per altra banda, hi ha una sortida d’emergència, des de l’andana central dels FGC. La sortida és per punta, pel costat Sabadell Estació.
El tram d’estació sota l’actual estació de Sabadell Nord de Rodalies es construeix d’una manera “artesanal” per evitar cap afecció de moviments en ella.


 Retorn a perllongament línia FGC a Sabadell
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional