Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Projectes i futur > Perllongament Metro del Vallès a Sabadell > Estació Sabadell-Ca n'Oriac i dipòsit de trens
Horaris dels trens de Catalunya
 Línia Barcelona-Vallès - Perllongament Metro del Vallès a Sabadell
 Estació Sabadell-Ca n'Oriac i dipòsit de trens

  L'estació de Sabadell-Ca n'Oriac es situarà al PK 14,4 de la línia Sant Cugat-Sabadell (sense passar per l'Autònoma) i serà el final de la línia.
L’estació està ubicada sota el carrer Himalàia, pròxima al Parc del Nord i propera a la zona de cotxeres. L’accés es resol des de la cota 233.0 del Parc del Nord amb escales mecàniques i escala estàtica central, totes dues paral·leles a l’eix del carrer Vinhamala, que defineix un dels límits del parc .La primera zona de vestíbul -a cota 226.78- està fora de l’àmbit de les pantalles que formen el conjunt de la estació. És un rectangle de 8.35 x 16.10 metres en el que es troba l’ascensor de comunicació amb el carrer i el pas de comunicació amb l’aparcament que s’estén per sobre de les vies de l’estació i de cotxeres. En el límit entre aquest espai d’aproximació i el àmbit de vestíbul ja integrat dintre de la estació es planteja la barrera tarifària. Aquesta zona té una superfície rectangular de 180.0 m2, i justament en el mig, a eix de les escales d’ accés des de el exterior i a eix de l’andana, s’ubica l’ascensor que permet la comunicació entre vestíbul i andana. A la andana, a cota 222.08, s’hi pot arribar a més amb escales mecàniques i escales estàtiques definides a eix de l’ascensor. Les mecàniques en direcció cotxeres i les estàtiques en direcció San Cugat. Al mateix nivell del forjat de vestíbul i d’aparcament es construeix un forjat per permetre la ubicació de les cambres tècniques. En la zona d’escales, els forjats tenen un encaix per permetre la visió de l’andana des del vestíbul.L’andana és central de 120 m de longitud i 9 m d’amplada. La distància entre eixos de via és de 12 m i la distància lliure entre pantalles de 16 m.
Més enllà de l’ultima estació (Ca n’Oriac) es disposarà una bifurcació de la línia en la qual, des de totes dues vies generals es podrà accedir a una cua de maniobres, pel retorn dels trens, o a un recinte de cotxeres. En els dos casos, el pendent longitudinal serà de 1,5 mil·lèsimes i es construiran sota estais públics, entre pantalles a cel obert.
La cua de maniobres (vies 1 i 2) permetrà l’estacionament de dos trens de 80 metres (o un de 100 o 120 m) accedint a qualsevol via mitjançant una doble diagonal. La disposició projectada permet, si s’escau, el perllongament de la línia cap a Castellar del Vallès. Al final de la cua es disposarà una sortida d’emergència i un pou de ventilació.
El recinte de cotxeres constarà d’una platja de 8 vies paral·leles que s’obriran en ventall, de diferents longituds i capacitats en funció de l’espai de que es disposa.


 Retorn a perllongament línia FGC a Sabadell
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional