Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Projectes i futur > Perllongament Metro del Vallès a Terrassa > Estació Terrassa Estació del Nord
Horaris dels trens de Catalunya
 Línia Barcelona-Vallès - Perllongament Metro del Vallès a Terrassa
 Estació Terrassa Estació del Nord

L'estació de Terrassa Estació del Nord es situarà al PK 22,6 de la línia Les Planes-Terrassa, al subsòl del parc del Nord entre el passeig 22 de Juliol i el carrer Mossèn Pursals. Des del nivell del parc amb passeig 22 de Juliol s'accedirà al vestíbul de l'estació per dues escales mecàniques, una escala convencional i un ascensor. El vestíbul principal tindrà la meitat a la caixa de l'estació i l'altra meitat en l'espai de connexió amb l'estació de Terrassa de la línia de via ampla de Barcelona a Manresa i Lleida. De fet el vestíbul serà comú per a les dues línies, amb màquines de venda de bitllets de FGC i de Rodalies, així com informació d'aquests últims. L'espai es preveu que sigui ocupat per dues botigues i un bar, a més d'un lavabo. Disposarà de plafons d'informació i seient multifuncional. Per accedir a Rodalies hi haurà les barreres tarifàries i un cop superades un passadís durà fins a l'altell existent des d'on es pot baixar les dues andanes. Un cop passada la barrera tarifària de FGC hi haurà dos nuclis de baixada a l'andana, formats cadascun d'ells per una escala convencional i una de mecànica, així com un ascensor.
Els trens circularan pel nivell més profund format per les dues vies generals i una andana central doble de 90 metres de longitud (ampliable a 100) i una amplada de 10,42 metres, amb una alçada a estructura de lluminària de 3,50 metres. No hi haurà fals sostre ja que l'espai és únic fins al sostre del vestíbul.


Fotos de les obres
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
L'estació pel costat Can Roca (setembre 2009) Llosa que cobreix el recinte de l'estació (setembre 2009) Cobrint l'espai de l'estació (setembre 2009) Aquest espai d'obres és el futur passadís d'enllaç de l'estació de FGC amb la de Rodalies (setembre 2009)

Espai d'obres ocupat fins al carrer de la Independència (setembre 2009) Tanca de les obres (setembre 2009) Futur espai per al vestíbul (febrer 2009) El nivell vestíbul superior ja formigonat i arcada per passar cap al futur vestíbul (gener 2009)

Final de l'estació direcció Terrassa Rambla (gener 2009) Vista general dels treballs on destaquen les pantalles (gener 2009) L'estació pel costat Can Roca (gener 2009) L'espai lliure serà el vestíbul i intercanviador cap a l'estació de via ampla (novembre 2008)

Vista general de l'ocupació per obres del parc del Nord (novembre 2008) Avanç dels murs pantalla delimitadors del recinte de la futura estació (novembre 2008) Les obres des del passeig 22 de juliol (agost 2008) Les pantalles de l'estació avancen a bona velocitat (agost 2008)

Vista de les obres a l'Estació del Nord de FGC (agost 2008) Perímetre de l'estació ja bastant marcat (agost 2008) Dipòsit (gener 2008) Enorme grua amb excavadora bivalba (gener 2008)

Dipòsits i grua (gener 208) Grues per executar les pantalles de la nova estació (gener 2008) Inici de les obres al parc del Nord (juliol 2007) Vorera nord del passeig 22 de Juliol ja tancada per les obres (juliol 2007)

 Retorn a perllongament línia FGC a Terrassa
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional