Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Projectes i futur > Perllongament Metro del Vallès a Terrassa
Horaris dels trens de Catalunya
 Línia Barcelona-Vallès - Projectes i futur
 Perllongament Metro del Vallès a Terrassa

Les obres de perllongament dels FGC a Terrassa consisteixen en l'ampliació de la línia que finalitza a l'actual estació de Terrassa Rambla fins al nord de la ciutat (barri de Can Roca), passant per la zona universitària i l'estació de la xarxa de via ampla, on hi haurà un intercanviador entre les dues línies. El nou tram, de 3,9 quilòmetres de longitud, comptarà amb dos túnels de 6,75 metres de diàmetre cadascun, excavats amb dues tuneladores. Els túnels van des del pou de Can Roca fins a l’estació de Rambla d’Ègara.
En un primer moment, l'actuació s'havia de fer en dues fases: la primera havia d'anar de l'estació actual de Terrassa Rambla fins a Vallparadís-Upc, excavant el túnel tipus mina. La segona fase s'havia de fer posteriorment, excavant amb tuneladora fins a Can Roca. A primers de 2005 es van modificar les previsions i es va decidir fer tota l'obra en una única fase, però aprofitant tot el què ja s'havia construït fins al moment. Així doncs, el projecte actual contempla la construcció del túnel des de Terrassa Rambla fins a Can Roca, mitjançant tuneladora, en una única fase. Les obres es van iniciar l'octubre de 2003, tenen un import de 321 MEUR i finalitzaran l'any 2015, després de diverses aturades i canvis de plans.
Actualment ja hi ha els dos túnels perforats (es van perforar entre gener de 2009 i abril de 2010) i s'està treballant en l'arquitectura i instal·lacions de les estacions i
treballs finals, preveient l'inici de les proves amb trens l'abril de 2015.

Seleccioneu un apartat per veure'n informació i fotografies:
  Infraestructura, traçat i túnel
  Estació Vallparadís Universitat
  Estació Terrassa Estació del Nord
  Estació Terrassa Nacions Unides i dipòsit de trens

ACTE D'INICI DE LES OBRES (16/10/2003)
L'aleshores conseller d'Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, va presidir l'acte d'inici de les obres d'un ja molt llunyà octubre de 2003. El conseller va arribar a Terrassa amb el tren del Metro del Vallès, a les 10:23. Seguidament, a les 10:30 va començar l'acte. En primer lloc, l'enginyer director del projecte ha explicat a grans trets l'obra. A continuació, s'ha fet el descobriment simbòlic del rètol de les obres. A aquest acte, van seguir els discursos, primerament de l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, i després per part del conseller. També van estar presents a l'acte el president de FGC, Antoni Herce i el president de l'ATM, Francesc Ventura, entre altres. L'acte es va cloure amb un esmorzar popular a base de coca de crema, fruita i llardons, acompanyada per porrons de cava i refrescos.


 Retorn a projectes i futur
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional