Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Barcelona-Vallès > Funicular de Vallvidrera > Vallvidrera-Superior
Horaris dels trens de Catalunya
Màquines de venda automàtica de bitllets Estació videovigilada Adaptada a persones amb mobilitat reduïda Ascensors Aparcament de bicicletes
pròximes sortides | horaris
zona tarifària 1
Bus urbà


Mostra FGC Barcelona-Vallès en un mapa més gran
L'estació de Vallvidrera-Superior del funicular de Vallvidrera es situa a la cota més alta de la línia, a 359 metres d'altitud. L'edifici va ser dissenyat per l'arquitecte Bonaventura Conill en estil modernista, propi de l'època en què es va contruir el 1906. Contràriament a l'estació inferior l'estació superior ha conservat el seu estil inicial, tot i que va ser remodelada totalment el 1995 i posteriorment el 1998 amb el nou funicular, quan ja no feien falta les andanes esglaonades originals i es va instal·lar un ascensor. L'edifici de l'estació disposa de planta baixa, un pis superior i una planta inferior. A la planta baixa hi ha l'accés des del carrer de Queralt, per una porta reixada molt característica. En el vestíbul hi ha les màquines de venda de bitllets, les barreres tarifàries de control d'accés, un lavabo i una entrada a la terrassa esglaonada que forma la coberta de les andanes. Un cop passades les barreres tarifàries es pot baixar a l'andana per dos trams d'escales. La planta inferior de l'edifici acull la sala de màquines accessible per una gran porta des de les andanes i que té un finestral per poder observar el tram superior del recorregut. Els combois circulen per una via amb andanes laterals per accedir a l'única porta per costat dels cotxes, que es comuniquen per la part superior. Les andanes estan separades de la via per unes portes de vidre que impedeixen l'accés quan no hi ha el funicular estacionat. La sortida de les andanes es fa per una escala exterior a l'edifici de viatgers, que també disposa d'un ascensor i que finalitza en una barrera tarifària de control d'entrada i sortida i una arcada per sortir al carrer.

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Bonic edifici de viatgers de Vallvidrera-Superior (octubre 2010) Interior del vestíbul de l'estació (octubre 2010) Una altra vista del vestíbul i les escales d'accés a la terrassa esglaonada panoràmica (octubre 2010) Barreres tarifàries de control d'entrada i màquines de venda de bitllets (octubre 2010)

Arribada a l'andana des del vestíbul per l'escala (octubre 2010) El cotxe 2 a l'estació superior (octubre 2010) Una de les dues andanes de l'estació (octubre 2010) Rombe característic amb el nom de l'estació de Vallvidrera-Superior (octubre 2010)

Cotxe 2 arribant a Vallvidrera (octubre 2010) Final de la línia des de l'interior d'un dels cotxes (octubre 2010) Escales i ascensor per adaptar la instal·lació a PMR (octubre 2010) Nivell superior de l'ascensor i escala (octubre 2010)

Vista general de l'edifici de viatgers, on destaca la coberta esglaonada (octubre 2010) Funicular i boniques vistes de Barcelona des de la terrassa panoràmica (octubre 2010) Arribant a Vallvidrera des de dins d'un dels cotxes (octubre 2010) Maquinària del funicular (octubre 2006)

Enorme politja amb el cable tractor que ajuda a pujar un dels vehicles mentre l'altre baixa, principi bàsic dels funiculars (octubre 2006) Monitor informant de les sortides des de Peu del Funicular (febrer 2005) Placa al vestíbul de Vallvidrera-Superior amb la inauguració de la renovació del funicular l'any 1998 (febrer 2005) Edifici modernista de l'estació de Vallvidrera-Superior (juny 2004)

Vista general de les andanes amb el cotxe número 1 (juny 2004) El cotxe número 1 sortint cap a Vallvidrera-Inferior (juny 2004) La via vista des d'un cotxe parat a l'estació superior (juny 2004) Cotxe 2 entrant a Vallvidrera-Superior (juny 2004)

 
A Vallvidrera-Inferior
Part alta del traçat
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional