Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > FGC > Cremallera de Núria > Trens > Llevaneu elèctrica 364.01
Llevaneu elèctrica 364.01
FGC  Turisme i Muntanya

gràfic: FGC 


La llevaneu elèctrica va ser construïda l'any 1930 per SLM. Els anys vuitanta es va reformar i modernitzar. Llença més de 400 kg de neu cada segon. És una màquina sense tracció pròpia i que remolcaven habitualment les locomotores elèctriques. La caixa és pivotant sobre el bogi i pot efectuar el gir de 180º de manera manual des de l'exterior del vehicle. La caixa és completament metàl·lica i les finestres frontals amb vidres giratoris antibaf. Té un pupitre per a comandament de motors i mecanismes. El mecanisme per al gir de la tovera llançaneu i les pales arran de via és amb sistema pneumàtic. Actualment, la llevaneu 364.01 es va repintar en els típics colors blanc-blau (fins aleshores era tota groga) i fa serveis en casos molt puntuals d'exploradora i llevaneus conjuntament amb els automotors Beh 4/8.


 CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES
Ample de via 1.000 mm
Amplada de la caixa 2.400 mm
Dos motors Brown-Boveri de 130 CV cadascun per a l'accionament de les turbines llançaneu
Fre d'estacionament manual, de sabates i rodes dentades
Bogi de dos eixos, ambdós eixos amb roda dentada
Pes o tara 14.600 kg

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
La llevaneu 364.01 a la cotxera de locomotores encara en groc (abril 2004)  Nous colors per a la llevaneu ja a l'exposició de Ribes Vila (agost 2005)  Vista posterior de la llevaneu, totalment opaca (agost 2005)  Cabina de la llevaneu rotativa 364.01 (agost 2005) 

Inici Trens
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional