Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > FGC > Cremallera de Núria > Trens > Automotors dobles Beh 4/8
Automotors dobles Beh 4/8
FGC  Turisme i Muntanya

gràfic: FGC

A5 Puigmal A6 Torreneules A7 Taga A8 Balandrau

El cremallera de Núria té en servei 4 automotors dobles tipus Beh 4/8 que formen la sèrie A5 a A8 i que poden circular tant per adherència com per cremallera. Estan formats per dos cotxes i són de tracció elèctrica. Els primers 3 trens es van posar en servei l'any 1986. Eren l'A5, l'A6 i l'A7. Van ser construïts per un consorci format per la SLM, BBC i MTM. L'automotor A8 va posar-se en servei l'any 1995 i va ser construït en aquest cas per SLM, ABB i GEC-ALSTHOM. Tots quatre automotors van batejats amb noms de muntanyes de la zona. Entre els anys 2007 i 2008 es van sotmetre a una modernització integral per equiparar-los als automotors Stadler A10 i A11. Les actuacions més destacades de la reforma són el canvi d'esquema de pintura exterior i el canvi d'interiorisme, suprimint les finestres lliscants existents anteriorment per unes amb una petit part abatible.
Els trens estan formats per dos cotxes, amb cabina de conducció a cada extrem de la composició. La cabina està separada del departament de viatgers per una mampara que té una part amb vidre, de manera que podem tenir una bona visió frontal del recorregut. Cada vagó té dues portes d'accés a l'extrem de la composició i hi ha set finestres. La unió entre els dos cotxes es fa mitjançant una passera que té portes corredisses i protegida per mànega. Els seients són tapissats de color verd i estan col·locats en tertúlia segons la disposició 2+2 a cada costat del passadís. A les dues primeres finestres hi ha 6 seients abatibles situats a n costat, mentre que a l'altre hi ha a un espai per a maletes, embalums i portaesquís.
Originàriament aquests automotors prestaven servei cadascun de manera aïllada, acoblant-se només algun vagó de mercaderies i compartint serveis amb les locomotores elèctriques que seguien remolcant dos cotxes de viatgers, com des dels inicis de la línia l'any 1931. Cap a finals dels anys noranta i amb la retirada de les locomotores elèctriques del servei habitual, els automotors Beh 4/8 van començar a remolcar els dos cotxes de viatgers que fins aleshores havien remolcat les elèctriques. Això va durar fins el juliol de 2003, quan amb l'arribada dels nous automotors GTW 2/6 (Stadlers) es va suspendre la circulació habitual dels cotxes de viatgers. Actualment, els serveis que solen fer és d'un automotor aïllat (no poden circular en comandament múltiple) amb vagons de mercaderies acoblats, tot i que poden unir-se a tot tipus de material remolcat.

 CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES
Amplada de la caixa 2.530 mm
Longitud entre topalls 28.080 mm
Pes (tara) 49.300 kg
Pes (amb càrrega) 64.300 kg
Nombre de bogis 4 bogis amb un eix portant i un eix motor a cada bogie 
Pes bogis 6.300 kg x 4 bogis = 25.200 kg
Motors 4 motors de corrent continu
Potència 734 kw (984 CV)
Fre adherència  Dinàmic (fre elèctric), pneumàtic i d'estacionament
Fre de cremallera  Dinàmic (fre elèctric), sistema 1 (fre pneumàtic) i sistema 2 (fre de seguretat en cremallera per energia acumulada)
Velocitat en adherència  37 km/h
Velociat en cremallera 21 km/h (ascendent i rampa de 150‰) 
  19 km/h (descendent i pendent de 150‰)
Capacitat de transport  104 asseguts i 96 dempeus

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
L'automotor A5, Puigmal, ja modernitzat surt del túnel de Núria (setembre 2007) Automotor A6, Torreneules, ja reformat baixant de Núria cap a Ribes a prop del túnel de la Fontnegra (maig 2008) L'automotor A7, Taga, modernitzat arribant a Queralbs (maig 2008) L'A8, Balandrau, surt de Núria cap a Ribes. La reforma d'aquest automotor es diferencia de la resta pel contorn negre del fanal superior (novembre 2008)

Detall de la placa dels fabricants de l'automotor (setembre 2007) Detall de la unió dels dos cotxes de l'automotor A5 (setembre 2007) Porta d'accés a l'automotor (setembre 2007) Agradable interior d'un automotor Beh, caracteritzat pel blanc (setembre 2007)

Espai per a maletes, motxilles, embalums i a l'hivern esquís (setembre 2007) L'envidriament de la cabina s'ha ampliat notablement amb la reforma efectuada (setembre 2007) Cabina d'un automotor Beh (maig 2008) Encreuament de l'A8, encara aleshores no reformat, i l'A5, ja reformat a Queralbs (setembre 2007)

L'automotor A5, encara sense modernitzar, a la via 1 de Núria (maig 2006) L'automotor A6, Torreneules, sortint del túnel de Núria abans de la reforma (setembre 2007) A7, Taga, abans de la reforma amb el santuari de Núria al fons (setembre 2007) L'A8, Balandrau, abans de la reforma a la zona propera al Poste Tort (setembre 2007)

Inici Trens
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional