Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > FGC > Cremallera de Núria > Trens > Cotxe saló
Cotxe saló
FGC  Turisme i Muntanya

51

El cotxe saló Aaffw-51, considerat de luxe i decorat amb materials nobles, disposa al seu interior de 18 butaques mòbils que permeten una millor observació del paisatge. Aquest cotxe només circula i, entre altres personalitats, ha transportat els integrants de la redacció de l'Estatut d'Autonomia de 1932 i el bisbe de la Seu d'Urgell, en època republicana; Pilar Primo de Rivera, Manuel Fraga Iribarne i la Verge de Fàtima, durant la dictadura franquista, i ja en els darrers temps, a part d'algunes autoritats i viatges de presentació de l'estació d'esquí, ha servit per portar els nuvis en els casaments que s'han celebrat al Santuari de la Verge de Núria. També s'utilitza per a viatges especials concertats i habitualment està exposat a les cotxeres de Ribes Vila.


 CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES
Ample de via 1.000 mm
Tipus 4
Diàmetre rodes 625 mm
Classe Saló
Seients 18
Distància eixos 1.600 mm
Distància bogis 6.000 mm
Pes 8.700 kg
Longitud 11.500 mm
Constructor VWW
Número de fàbrica 151.522
Any 1930

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
La E1 i el cotxe saló a la via 1 de Queralbs (novembre 2005) Una altra vista del magnífic cotxe saló (novembre 2005) Detall d'una de les portes d'accés al cotxe (novembre 2005) Acollidor interior del cotxe Aaffw-51 (novembre 2005)

Inici Trens
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional