Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > FGC > Cremallera de Núria > Trens > Locomotora dièsel D9
Locomotora dièsel D9
FGC  Turisme i Muntanya

gràfic: FGC


La locomotora dièsel-elèctrica d'adherència i cremallera cobreix les necessitats bàsiques de remolc del material motor i mòbil, especialment en situacions de falta de subministrament elèctric. Està dedicada a diversos treballs de manteniment, remolc de trens mercaderies i durant l'hivern al servei de la llevaneu L09. Durant un temps va arribar a remolcar dos cotxes de viatgers, com si d'una locomotora elèctrica es tractés, en dies de gran afluència de viatgers. La locomotora dièsel va entrar en funcionament l'any 1995 i va ser construïda per Stadler, SLM, ABB i Daimler-Benz. El 2006 es va traslladar al Cremallera de Montserrat per a la realització de trens d'obres i serveis en aquella línia, en intercanvi amb la locomotora DM6. Puntualment ha retornat a la línia del Cremallera de Núria especialment per a algunes fases de construcció del túnel del Roc del Dui. Actualment segueix prestant servei a la línia del Cremallera de Montserrat.

 CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES
Ample de via 1.000 mm
Tracció dièsel-elèctrica
Potència 300 kW
Força de tracció màxima 120 kN
Pes en servei 22 T
Pes màxim del tren en pendent 150 50 T
Càrrega màxima del remolc 28 T
Velocitats màximes 37 km/h (en adherència)
  15 km/h (en cremallera) i 20 km/h (en cremallera locomotora sola)
Motor marca: Daimler-Benz (MTU)
  tipus: 12 V 183 TA 12
  potència (amb 2100 t/min): 382 kW (UIC: 25º/100m)
Fabricants caixa i bastidor: Stadler
  eixos i transmissió: SLM
  generadors i motors: ABB
  motor dièsel: Daimler-Benz (MTU)

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
La D9 a Ribes Vila (abril 2004) Vista de la D9 a Núria pel costat Ribes (abril 2004) Cabina de conducció de la locomotora dièsel D9 (abril 2004) Vista d'una maniobra a l'estació de Núria des de la D9 (abril 2004)

Detall del logotip de Vall de Núria (setembre 2006) Detall del frontal de la D9 (setembre 2006) Un dels llums de la locomotora D9 (setembre 2006) Focus superior de la locomotora (setembre 2006)

Inici Trens
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional