Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
 Trens de Catalunya > FGC > Cremallera de Núria > Trens > Vagó de vores baixes L44
Vagó de vores baixes
FGC  Turisme i Muntanya

L44

Originàriament el Cremallera de Núria disposava de dos vagons de vores baixes, el L44 que encara és a la línia i el 062 que actualment forma part del material mòbil del Cremallera de Montserrat. El vagó L44 serveix per al transport de mercaderies a la Vall, entre elles els contenidors de les escombraries. També s'usa per a via i obres. Vagons construïts entre 1929 i 1930 per Construccions Metàl·liques del Llobregat a Sallent, Barcelona. Aquest vagó va ser modificat, suprimint-ne la garita i fent-ne més baixes les vores. Té fre pneumàtic amb 1 cilindre de 6" que actua sobre les quatre sabates i el tambor de la roda cremallera. Fre d'estacionament manual. Cada eix porta una roda boja. Rodes monobloc de 540 mm de diàmetre.


 CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES
Ample de via 1.000 mm
Longitud entre topalls 5.200 mm
Longitud caixa 3.800 mm
Amplada plataforma 2.000 mm
Tara 3.000 kg
Càrrega màxima 7.000 kg

Fotos
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
 
El vagó L44 a l'estació de Núria transportant contenidors d'escombraries (setembre 2002) Tracció "animal" per arraconar el L44 al final de la via 1 de Núria (setembre 2002) Vagó L44 a la cua d'una curiosa combinació de vagons de mercaderies a Ribes Vila (agost 2005)  

Inici Trens
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional