Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Lleida-La Pobla > Línies i serveis > Línia RL1
Horaris dels trens de Catalunya

 DESCRIPCIÓ I CARACTERÍSTIQUES DE LA LÍNIA RL1
La línia RL1 de la línia Lleida-La Pobla dels FGC uneix Lleida-Pirineus i Balaguer. La línia té els seus orígens en el projecte d'unir Lleida amb Saint-Girons, a França, a través de port de Salau. El primer tram, de Lleida a Balaguer es va inaugurar l'any 1924. El 1941 passava a formar part de RENFE i el 2005 es traspassava a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, tot i que hi continuarien operant trens de renfe fins el juliol de 2016, quan s’incorporen dos nous trens suïssos Stadler i un nou model de gestió a la línia. El 13 de gener de 2018 els serveis entre Lleida i Balaguer passen a denominar-se RL1.
La línia RL1 actual té 26,1 km, amb un ample de via de 1668 mm. Els trens tenen parada a 6 estacions, 2 de les quals facultatives i que cal sol·licitar a l'andana o al comboi. La línia és de via única sense electrificar, excepte l'estació de Lleida-Pirineus. Els trens que cobreixen el servei són les unitats dièsel sèrie 331, que triguen 26 minuts a cobrir la línia. La línia RL1 s’inicia a l’estació d’adif de Lleida-Pirineus, habitualment per la via 6. Els trens creuen el pont sobre el riu Segre i enfilen la línia cap a la Pobla.El traçat al PK 1+927 passa a ser de FGC i discorre per la plana lleidatana sense dificultats, per la riba esquerra del riu Segre, per un traçat amb rectes i corbes de radi ampli i força passos a nivell, entre camps de conreu. La línia passa per Alcoletge i posteriorment per Vilanova de la Barca. Poc abans de Térmens la línia descriu una "S" i creua la carretera C-13 per un pas a nivell. El recorregut segueix molt a prop del canal de Balaguer i només se'n separa per acostar-se a Vallfogona de Balaguer. Posteriorment la línia creua el canal de Balaguer i s'aproxima ja a la capital de la Noguera, amb l'estació situada a l'est del nucli urbà central de Balaguer.


 INCIDÈNCIES A LA LÍNIA RL1 (via Twitter oficial FGC)
 HORARIS I EXPEDICIONS
LÍNIA RL1 Dl-Dj Dv Ds Dg
Trens diaris
a Balaguer 6 6 7 6
a Lleida 6 6 7 7
Taula horària completa de la línia RL1
 
Cercador d'horaris web: www.fgc.cat/cat/cercador.asp
 
Galeria fotogràfica de flickr de la línia Lleida-La Pobla
Powered by flickr embed
 

 Tornar a Línies i Serveis
   
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional