Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Lleida-La Pobla > Línies i serveis > Línia RL2
Horaris dels trens de Catalunya

 DESCRIPCIÓ I CARACTERÍSTIQUES DE LA LÍNIA RL2
La línia RL2 de la línia Lleida-La Pobla dels FGC uneix Lleida-Pirineus i La Pobla de Segur . La línia té els seus orígens en el projecte d'unir Lleida amb Saint-Girons, a França, a través de port de Salau. El primer tram, de Lleida a Balaguer es va inaugurar l'any 1924, arribant a Cellers el 1949, a Tremp el 1950 i a La Pobla de Segur el 1951. El 1941 passava a formar part de RENFE i el 2005 es traspassava a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, tot i que hi continuarien operant trens de renfe fins el juliol de 2016, quan s’incorporen dos nous trens suïssos Stadler i un nou model de gestió a la línia. El 13 de gener de 2018 els serveis entre Lleida i La Pobla de Segur passen a denominar-se RL2.
La línia RL2 actual té 88,9 km, amb un ample de via de 1668 mm. Els trens tenen parada a 17 estacions, 11 de les quals facultatives i que cal sol·licitar a l'andana o al comboi. La línia és de via única sense electrificar, excepte l'estació de Lleida-Pirineus. Els trens que cobreixen el servei són les unitats dièsel sèrie 331, que triguen 93 minuts a cobrir la línia. La línia RL2 s’inicia a l’estació d’adif de Lleida-Pirineus, habitualment per la via 6. Els trens creuen el pont sobre el riu Segre i enfilen la línia cap a la Pobla.El traçat al PK 1+927 passa a ser de FGC i discorre per la plana lleidatana sense dificultats, per la riba esquerra del riu Segre, per un traçat amb rectes i corbes de radi ampli. La línia fins a Balaguer passa per Alcoletge, Vilanova de la Barca, Térmens i Vallfogona de Balaguer. Sortint de Balaguer, la línia creua el riu Segre per un pont metàl·lic per segona i última vegada, per dirigir-se cap a Gerb. La línia ascendeix cap a Sant Llorenç de Montgai on es pot veure el primer pantà del trajecte. El traçat salva la serra de Montsec pel túnel de Coll de Porta, amb 3.499 metres.A la sortida del túnel es passa per Vilanova de la Sal, entrant a la vall del riu Noguera Pallaresa pel pantà de Camarasa. El traçat passa per l’emblemàtic viaducte metàl·lic Santa Linya per seguir vorejant el pantà per l’oest fins a Àger, passant abans també pel baixador de Santa Linya.Sortint d'Àger la línia s'endinsa al congost de Terradets, per entrar a la vall del pantà de Terradets, amb l’estació de Cellers-Llimiana. Segueix per la Conca de Tremp, pels baixadors de Guàrdia de Tremp i Palau de Noguera, fins arribar a Tremp. Sortint de Tremp el trajecte fa una altra "S" per guanyar cota i se situa a l'oest del darrer pantà que voreja, el de Sant Antoni. Passa per Salàs de Pallars i ressegueix la riba del pantà fins arribar a l'estació de la Pobla de Segur.


 INCIDÈNCIES A LA LÍNIA RL2 (via Twitter oficial FGC)
 HORARIS I EXPEDICIONS
LÍNIA RL2 Dl-Dj Dv Ds Dg
Trens diaris
a La Pobla S. 4 4 2 3
a Lleida 4 4 2 3
Taula horària completa de la línia RL2
 
Cercador d'horaris web: www.fgc.cat/cat/cercador.asp
 
Galeria fotogràfica de flickr de la línia Lleida-La Pobla
Powered by flickr embed
 

 Tornar a Línies i Serveis
   
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional