Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Lleida-La Pobla > Projectes i futur
Horaris dels trens de Catalunya
  Projectes i futur

Integració urbana a Balaguer
Font: Territori i Sostenibilitat Es preveu dur a terme la integració urbana de la línia de tren Lleida-la Pobla de Segur al seu pas per Balaguer. El projecte se centra en la conversió de la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) en tren-tramvia per adaptar-la millor a l’entorn urbà de la capital de la Noguera pel qual discorre. Els objectius d’aquesta actuació, amb una inversió estimada de 5 milions d’euros, són integrar urbanísticament la línia de ferrocarril en relació amb la trama actual de Balaguer i també amb els desenvolupaments previstos pel municipi a l’est de les vies.
L’àmbit d’actuació del projecte abasta una superfície total de 15.400 metres quadrats i comprèn el tram de línia ferroviària de 680 metres de longitud a l’entorn de l’estació de Balaguer, des d’uns 150 metres al sud del carrer Tarragona fins a l’encreuament amb el carrer Urgell; i els dos creuaments de la línia ferroviària amb el carrer de les Franqueses i la carretera de Camarasa.
En concret, la integració urbana de la línia d’FGC a Balaguer comportarà la integració de la configuració actual de vies; el condicionament i urbanització de l’entorn de l’estació, i la pavimentació i semaforització d’encreuaments. Els acabats combinaran superfícies de llamborda i formigó imprès amb paviments de pedra artificial i panot, mentre els trams de platja de vies que es mantenen en balast seran continguts per vorades de granit.

Nous tallers i dipòsit de trens a Balaguer
Es preveu construir un nou taller i dipòsit per als trens de la línia de Lleida a la Pobla de Segur a la població de Balaguer, en una ubicació per ara no determinada.

Anar a Inici línia Lleida-La Pobla
Història Línies i serveis Estacions Traçat Trens Tren històric. Tren dels Llacs Característiques tècniques Projectes i futur
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional