Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Lleida-La Pobla > Estacions > Salàs de Pallars
Horaris dels trens de Catalunya
   
estació amb parada facultativa
 
Adaptada a persones amb mobilitat reduïda
pròxims trens
 
L'estació de Salàs de Pallars (PK 84,050) va inaugurar-se l'any 1951 amb l'obertura del darrer tram de la línia, entre Tremp i la Pobla de Segur. El baixador es troba al sud-est del nucli urbà, en una zona propera al pantà de Sant Antoni. L'estació originàriament s'ubicava 1 km al nord de l'actual, més allunyada del nucli urbà. Tenia tres vies, la general, una desviada a la dreta i una via morta a l'esquerra, connectada pel costat Lleida. Hi havia una andana a l'esquerra de la via general, on també s'hi ubicava l'edifici de viatgers de dues plantes, de característiques similars a l'edifici de Tremp o la Pobla. Entre la via general i la desviada s'hi trobava una segona andana. La via morta donava servei a un moll de mercaderies cobert, que tenia un moll especial per a la càrrega de bestiar. L'any 2001 es va traslladar l'estació al sud per acostar-la al poble i les antigues vies de l'estació es van desmantellar. L'edifici de viatgers, les andanes i el moll de mercaderies es van preservar, tot i que estan sense ús.
L'estació actual de Salàs de Pallars està formada per una sola via amb andana a la dreta (mirant direcció La Pobla), dotada de marquesina-refugi estàndard amb bancs per tal de refugiar els viatgers i d'un punt d'informació unificat dotat d'intèrfon amb el centre de control de la línia. Actualment aquest baixador és una parada facultativa, que cal sol·licitar per tal que el tren hi pari utilitzant el botó corresponent al punt d'informació, que encén un llum i adverteix al maquinista que cal aturar-se o bé a bord del tren per baixar-hi.
 
Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Senyalització del camí per arribar a l'estació de FGC de Salàs de Pallars, amb les aigúes del pantà de Sant Antoni al fons (gener 2017) Accés a l'andana de Salàs de Pallars (gener 2017) Vista general de l'andana de Salàs de Pallars des de la zona d'accés (gener 2017) Rètol de l'estació de Salàs de Pallars de la línia Lleida-La Pobla de FGC (gener 2017)

L'accés a l'andana del baixador de Salàs de Pallars es fa mitjançant una rampa (gener 2017) Extrem de l'andana, costat la Pobla (gener 2017) Vista general de l'estació de Salàs de Pallars, amb el punt de parada de la porta amb accés per a cotxets i PMR (gener 2017) Punt d'informació que disposa d'un llum a la part superior que s'encén quan s'ha sol·licitat la parada d'un tren (gener 2017)

Detall del punt d'informació unificat a la línia Lleida-La Pobla, amb horaris, tarifes, plànol de la zona, intèrfon i botó per sol·licitar parada (gener 2017) Andana i marquesina de Salàs de Pallars (gener 2017) Extrem de l'andana, costat Lleida (gener 2017) Rètol unificat a la línia Lleida-La Pobla amb el nom de l'estació (gener 2017)

Punt de parada de les unitats sèrie 331 a Salàs de Pallars (gener 2017) Vista general de l'andana i la via des del costat Lleida (gener 2017) Tren procedent de la Pobla de Segur aproximant-se a Salàs de Pallars (gener 2017) Unitat 331.02 arribant al baixador amb parada facultativa de Salàs de Pallars (gener 2017)

L'automotor dièsel suís 331.02 de FGC passa per Salàs de Pallars cap a Lleida Pirineus sense fer-hi parada, en no sol·licitar-ho ningú (gener 2017) El tren sortint cap a Tremp, Balaguer i Lleida (gener 2017) La unitat 331 de FGC a punt d'entrar al primer túnel de la línia des de la Pobla de Segur (gener 2017) L'automotor GTW 2/6 dièsel entrant al túnel número 41 de la línia Lleida-La Pobla (gener 2017)

Des de la marquesina de Salàs de Pallars (gener 2017) Vista general del baixador de Salàs de Pallars des de l'andana, costat la Pobla (gener 2017) El baixador de Salàs de Pallars, de parada facultativa, vist pel costat La Pobla (juny 2009) Antiga ubicació del baixador de Salàs de Pallars, que estava format per dues andanes (juny 2009)

L'andana de Salàs Pallars des d'un dels trens, amb la nova senyalètica de FGC (juny 2006) Accés a la nova andana de Salàs de Pallars (abril 2006) La via mirant cap a La Pobla (abril 2006) Impecable estat de les instal·lacions. Quasi sembla una línia totalment nova (abril 2006)

Vista general del baixador, abans de la renovació de via (octubre 2004) Marquesina estàndard de les estacions de la línia (octubre 2004) Vista de la via direcció La Pobla de Segur (octubre 2004) La via direcció Tremp, Balaguer i Lleida, amb la boca nord del túnel 41 "Salàs", de 175 metres de longitud i darrer abans de la Pobla (octubre 2004)

 direcció Lleida
Tremp
direcció La Pobla de Segur
La Pobla de Segur
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional