Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > FGC > Línia Lleida-La Pobla > Estacions > Vilanova de la Sal
Horaris dels trens de Catalunya
   
estació amb parada facultativa
 
Adaptada a persones amb mobilitat reduïda
pròxims trens
 
L'estació de Vilanova de la Sal (PK 41,770) es troba enmig del no-res a prop del pantà de Camarasa, al terme municipal de Les Avellanes i Santa Linya. Dista uns 7 km a l'est del nucli urbà de Vilanova de la Sal, al qual s'arriba per una tortuosa pista forestal no pavimentada. Va ser inaugurada el 1949, amb l'obertura del tram entre Balaguer i Cellers. L'estació disposava originalment de dues vies, la general i una desviada a la dreta, tot i que la via desviada només es va utilitzar per als trens de treballs. Hi havia una andana a l'esquerra, amb l'edifici de viatgers d'una sola planta. L'estació està situada just a la boca nord del túnel número 3, en un tram en rampa i corba, que dificultava molt l'arrencada dels trens de vapor que sovint havien de recular fins al túnel per poder seguir cap al nord.
L'estació de Vilanova de la Sal actual compta amb una sola via i andana a l'esquerra, mirant direcció La Pobla. Aquesta andana va ser renovada i disposa d'un fanal tipus led i d'un punt d'informació unificat dotat d'intèrfon amb el centre de control de la línia, però no té marquesina ni bancs. L'edifici de viatgers també es conserva, tot i que avui dia ja no presta servei i està tapiat per tal d'evitar intrusions no desitjades. Actualment aquest baixador és una parada facultativa, que cal sol·licitar per tal que el tren hi pari utilitzant el botó corresponent al punt d'informació, que encén un llum i adverteix al maquinista que cal aturar-se o bé a bord del tren per baixar-hi.
 
Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Via i andana de l'estació de Vilanova de la Sal des del costat Pobla (juny 2009) Sortida del túnel número 3 (juny 2009) Nova banderola indicadora del baixador de Vilanova de la Sal, vista des del tren (juny 2006) Just abans del baixador, hi ha el túnel més llarg de tota la línia, el número 3, que permet al tren passar de la plana de Balaguer a l'embassament de Camarasa (octubre 2004)

Placa del túnel número 3, indicant la longitud d'aquest: la no menyspreable xifra de 3499 metres, un dels més llargs de Catalunya (octubre 2004) Pel costat Lleida, trobem la senyal que indica baixador (A) amb parada facultativa (punt blanc) (octubre 2004) L'edifici de viatgers de Vilanova de la Sal (octubre 2004) Una altra vista de l'edifici de viatgers de l'estació vilanovina (octubre 2004)

 
Un tren dièsel de la sèrie 593 passant pel baixador cap a La Pobla, sense fer-hi parada, en no sol·licitar-ho cap viatger (octubre 2004) Sortint lentament cap a La Pobla (octubre 2004) Per arribar al baixador des del poble, només hi ha un tortuós camí de terra d'uns 5 km de llarg (octubre 2004)  

 direcció Lleida
Sant Llorenç de Montgai
direcció La Pobla de Segur
Santa Linya
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional