trenscat.cat la web dels trens de Catalunya

 trenscat.cat > Arxiu de fotos destacades
Què és trenscat.cat?

EL LLOC WEB

Trenscat.cat és una pàgina web sense ànim de lucre creada com a tal el juliol de 2004 per tal de disposar d'un lloc a internet on es parlés de tots els ferrocarrils existents actualment a Catalunya i que ho fés en català, amb la possibilitat futura d'incloure altres idiomes per als visitants estrangers. Des de l'abril de 2006 a més de trenscat.com es pot accedir a la web amb l'adreça trenscat.cat, per reforçar el vincle de la pàgina web amb el nostre idioma i cultura. De tota manera, la presència de pàgines web fetes pel mateix webmaster amb contingut divers sobre trens catalans ja va començar a partir de 1998. Van ser pàgines allotjades a molts diversos servidors, com ara geocities, tripod o iespana. Finalment, degut a la complicació de funcionament i als cada cop més nombrosos i angoixants anuncis d'aquells servidors es va decidir, gràcies al consell d'en Ricard Riol (webmaster de tramvia.org) col·locar-la en un servidor diferent, amb nom de domini propi i sense publicitat. Aquest domini era trenscat.com, el qual esperem que duri molts anys i que vosaltres en pugueu gaudir.

 

EL WEBMASTER

   Bernat Borràs i Pujol   Terrassa, 1981
 

Enginyer tècnic d'obres públiques, especialitzat en transports i serveis urbans per la Universitat Politècnica de Catalunya. Des del mes de juny de 2007 treballo a l'empresa Intra, S.L. en la redacció d'estudis de mobilitat i transport. Anteriorment, vaig estar treballant a l'empresa Dopec, a Barcelona, en diversos projectes d'enginyeria civil. Visc a Terrassa i sóc membre del club ferroviari d'aquesta ciutat des de l'any 1990 i per això també porto la pàgina web oficial d'aquesta associació. De tant en tant faig alguna col·laboració a la revista HobbyTren i també he fet alguna aportació a alguna revista ferroviària estrangera. La meva meta en aquesta web és tenir fotos de totes les estacions de Catalunya i que com a mínim hi aparegui un tren a cadascuna d'elles. A més, també vull intentar tenir el màxim de fotos de trens al llarg del seu traçat, fora de les estacions. Tot això intentant complementar-ho amb informació escrita, per tal d'ampliar coneixements.


ELS COL·LABORADORS

 
Gràcies a ells aquesta pàgina creix més encara i podem oferir continguts que sense la seva amable ajuda no haurien vist mai la llum. Informacions a temps, col·laboracions amb fotografies o simplement el seu recolzament moral han fet la tasca de crear aquest lloc web més fàcil i agradable. En primer lloc, fer una menació especial al meu pare, Jordi Borràs, i la meva xicota, M.Alba Sànchez, que són les dues persones que més han hagut de suportar les meves neures ferroviàries. I també moltes gràcies als col·laboradors Adolf Ripollés, Pelai Borràs, Pere Garcia, Octavi Ripollés, Josep Serre, Xavi Murillo, Carlos Sanz, Albert Maestre, Jordi Gual, Ildefons Argemí, Jaume Miralles, Albert Guillaumes, Pol Llopart, Martí Tudela, Robert (UT596001), Marçal Guardiola, Maria José Luque, Eloi Notario, Marcel Fernandez, Òscar Ureña i a tots els que heu aportat alguna cosa, per petita que sigui, en aquesta pàgina que sou cada dia més i segur que em deixo a molt gent important!! També voldria donar les gràcies al personal de les diverses companyies ferroviàries que molts cops ens han facilitat la tasca a aquests aficionats al ferrocarril que a vegades ens podem arribar a fer una mica pesats, jeje. GRÀCIES!! I també una salutació per tots aquells qui encara no ens comprenen i no entenen com el món ferroviari pot arribar a ser apassionant.

EL PROJECTE DE FINAL DE CARRERA. ESTUDI DE VIABILITAT DE LA LÍNIA MANRESA-SALLENT PER A VIATGERS

El febrer de 2007 vaig realitzar la defensa del meu projecte de final de carrera (d'enginyeria tècnica d'obres públiques) que consistia en l'estudi d'adaptació de la línia Manresa-Sallent per a viatgers i projecte constructiu del baixador de Santpedor. A continuació s'adjunta un pdf amb la primera part d'aquest treball, la porció que tracta sobre l'estudi i viabilitat d'adaptació del ferrocarril per a viatgers.


Pàgina inicial trenscat.cat

IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu de les fotos de trenscat.cat sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs