Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > XC07.Línia Montcada-Vic-Puigcerdà > Balenyà-Tona-Seva
Horaris dels trens de Catalunya
  XC07.Línia Montcada - Vic - Puigcerdà  
codi estació: 77107
 
Venda automàtica de bitllets Taquilla de bitllets Informació Lavabos Cafeteria Estació adaptada a PMR Prohibit fumar  
horaris trens
  Aparcament
 

Mostra Estacions adif Comarques Centrals en un mapa més gran
L'estació de Balenyà-Tona-Seva (PK 58,2 de la línia Montcada-Vic-Ripoll) es situa al terme municipal de Balenyà, al peu de la carretera que uneix Tona amb Seva. El tren va arribar a Balenyà el 1875 amb la inauguració del tram de Granollers a Vic. L'estació disposa de la via general (via 1), una desviada a la dreta d'aquesta (via 2) i dues desviades a l'esquerra (vies 3 i 5). Hi ha dues andanes laterals a les vies 1 i 2, donant la primera andana servei també a la via 3. L'andana de la via 2 es troba parcialment coberta per una marquesina metàl·lica adjacent a l'edifici de viatgers. Les dues andanes es comuniquen a través d'un pas a nivell situat al costat Montcada. L'edifici de viatgers es situa a la dreta de les vies, mirant cap a Vic, i és de dues plantes. A la planta baixa s'hi situa un bar-restaurant que fa també les funcions de venda de bitllets. En un edifici auxiliar s'hi situen els lavabos. Completen les instal·lacions de Balenyà-Tona-Seva una zona de mercaderies a la via 5 i una via morta sense servei connectada amb la via 2 pel costat Vic.
FOTOS DE L'ESTACIÓ
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Vista de l'edifici de viatgers pel costat població (novembre 2013) Entrada a la cafeteria de l'estació, on també s'hi venen els bitllets (novembre 2013) Primera vista de les andanes de l'estació, recentment reformades (novembre 2013) Detall dels monitors per a visualització de l'andana per part dels maquinistes (novembre 2013)

Pas entre andanes adaptat, situat al costat Granollers (novembre 2013) Andana de les vies 1 i 3, d'amplada molt ajustada tenint en compte que per la via 1 passen trens sense parada (novembre 2013) Vista de les vies cap a Vic (novembre 2013) Maquinària de via i obres apartada a la via 5 de Balenya-Tona-Seva (novembre 2013)

Vista de les instal·lacions amb els darrers rajos de sol del dia (novembre 2013) Vista del pas entre andanes (novembre 2013) Façana a les vies de l'edifici de viatgers, amb marquesina per aixoplugar els viatgers (novembre 2013) Placa amb l'altitud de l'estació (novembre 2013)

Unitat 447-115 entrant per via desviada a Balenyà-Tona-Seva (novembre 2013) La unitat 447, procedent de Ripoll, a punt de fer parada (novembre 2013) El tren de la línia R3 seguirà en breu el seu trajecte cap a la Garriga, Granollers, Mollet, Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat (novembre 2013) La unitat 447 es reincorpora a la via general i segueix itinerari fins a la següent parada, Balenyà-Els Hostalets (novembre 2013)

Edifici de viatgers de Balenyà-Tona-Seva (agost 2004)  El mateix edifici vist des de la zona de les andanes (agost 2004)  Una altra perspectiva de l'estació (agost 2004)  Vies vistes des del costat Vic (agost 2004) 

Una composició doble d'unitats 440 de dos cotxes baixant cap a Barcelona (desembre 2004)  Pivot usat per tibar vagons de mercaderies (desembre 2004)  Senyal repetidora de la senyal lluminosa de sortida (desembre 2004)  Magatzem de productes agrícoles just al costat de l'estació (desembre 2004) 

direcció Montcada/Barcelona
Balenyà-Els Hostalets
Índex línia XC07
direcció Puigcerdà
Taradell - Mont-rodon
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT:IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional