Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 10.Línia Castellbisbal/El Papiol-Mollet > Baricentro
xarxa de via ampla
XC10.Línia Castellbisbal/El Papiol - Mollet
estació fora de servei


Mostra Estacions adif RMB en un mapa més gran
El baixador de Baricentro és el més fantasmagòric i mitificat de tot Catalunya. Construït l'any 1982 juntament amb la línia, aquesta instal·lació es va concebre amb l'objectiu de donar servei al centre comercial situat just al damunt, el Baricentro. El fet que aquest tram de línia de moment mai hagi entrat en servei per a viatgers ha fet que la instal·lació hagi romàs abandonada des de la seva construcció. El baixador de Baricentro disposa de les dues vies generals amb dues andanes laterals, situades totalment en túnel. Els accessos a les andanes es realitzen des d'un vestíbul que no té accés des de l'exterior (està tapiat) a través de dues llargues rampes. L'única esperança per a què aquest baixador arribi a entrar en servei és que es posi en servei per a viatgers el tram de Cerdanyola Universitat a Mollet-Sant Fost.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Inici del túnel i del baixador abandonat de Baricentro (febrer 2007) Vies i andanes del baixador que mai ha entrat en servei (febrer 2007) Des d'una de les rampes d'accés, detall d'una possible cabina per al cap d'estació (febrer 2007) Fantasmagòrica vista del baixador (febrer 2007)

Un tren de mercaderies que va cap al nord passant pel baixador (febrer 2007) Cua del tren de mercaderies que va direcció Mollet (febrer 2007) Vista del baixador des del capdamunt d'una de les rampes (febrer 2007) La pintada de la paret realment té raó ja que el què havia de ser l'accés des de l'exterior actualment és de pel·lícula de por (febrer 2007)

direcció Cerdanyola Universitat/Castellbisbal/El Papiol Índex Línia 10 direcció Mollet del Vallès
< Cerdanyola Universitat Santa Perpètua de Mogoda Riera de Caldes >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional