Pàgina inicial Trenscat.cat trenscat.cat la web dels trens de Catalunya
  Trens de Catalunya > Xarxa de via ampla > 07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà > Campdevànol
xarxa de via ampla
07.Línia Barcelona-Vic-Ripoll-Puigcerdà
codi estació: 77301


Mostra un mapa més gran
L'estació de Campdevànol (PK 4,4 de la línia Ripoll-Puigcerdà) es situa a l'oest del nucli urbà. El tren va arribar a Campdevànol el 1919 amb l'obertura de la línia entre Ripoll i Ribes de Freser. L'estació és una instal·lació vinguda a menys. Anteriorment l'estació havia disposat de tres vies i dues andanes, on s'hi podien realitzar encreuaments de trens. Actualment l'estació ha estat convertida en un simple baixador amb la via general i andana a la dreta, on també hi ha l'edifici de viatgers de tres plantes, que acull una cafeteria a la planta baixa. L'andana també disposa d'una marquesina estàndard per a refugiar els viatgers.

Fotos de l'estació
Bernat Borràs - prohibida la reproducció de les fotos sense el permís de l'autor
Edifici de viatgers de Campdevànol, amb un bar on fan delicioses llesques de pa amb tomàquet (agost 2004) L'andana de Campdevànol mirant cap a Ripoll, amb la catenària recent renovada (maig 2006) Mirant ara cap a Puigcerdà. Encara es veuen les altres vies abans que es convertís en baixador (maig 2006) Tren arribant a Campdevànol després de pujar rampes ja notables des de Ripoll (maig 2006)

Unitat 440 de 2 cotxes fent parada al baixador (maig 2006) Sortint cap a Ribes, Puigcerdà i La Tor de Querol (maig 2006) 440-239 al pas a nivell de la carretera de Gombrèn (maig 2006) L'edifici de viatgers des de la segona andana (agost 2004)

Les vies mirant direcció Puigcerdà. El nom Campdevànol no està accentuat en cap rètol de l'estació (agost 2004) La 440-236 entra a Campdevànol procedent de Puigcerdà, tot passant per un pas a nivell (agost 2004) Fent parada a l'estació campdevanolenca (agost 2004) Sortint cap a Ripoll (agost 2004)

direcció Ripoll/Barcelona Índex Línia 07 direcció Puigcerdà
< Ripoll Aigües de Ribes >
Pàgina inicial Trenscat.cat
IMPORTANT: No es permet l'ús públic (webs, premsa, etc) ni l'ús lucratiu dels continguts de trenscat.cat i trenscat.com sense el consentiment previ de l'autor. L'autor de les imatges si no s'especifica el contrari és Bernat Borràs 
trenscat.cat és una pàgina web no oficial i per tant no proveeix ni es responsabilitza de cap contingut institucional